September 5, 2021

Monilla mietityttää hvp rokote... Kuinkahan suureksi luku tulee kun poikia aiotaan alkaa rokottaa? HPV-rokote Gardasil-9 valmisteyhteenvedon sivulla 10/41 rokotevalmistaja Merck kertoo vakavien rokotehaittojen määräksi 2, 3% eli 23 000 vakavaa haittaa per miljoona rokotettua. Syöpärekisterin mukaan vuositasolla Suomessa kohdunkaulansyöpään sairastuu noin 160 ja menehtyy noin 50 naista. Suhteutettuna 2 794 480 naisen määrään, miljoonasta naisesta 57 sairastuu ja 18 naista menehtyy kohdunkaulan syöpään Suomessa. Vakava rokotehaitta/elinikäinen ruuminvamma on 403 kertaa todennäköisempi kuin sairastuminen kohdunkaulan syöpään ja 1277 kertaa todennäköisempi kuin kuolema kohdunkaulansyövän seurauksena.

Kannattaako ottawa hpv rokote 4

kannattaako ottawa hpv rokote results

kannattaako se HPV virus rokote ottaa? Eli kannattaako se HPV virus rokote ottaa luin ton jutun kyllä mutta ku oon kuulluu myös juttuja että osa sen saaneista ihmisistä on kuollu ton rokotteen takia ja että siitä voi tulla jotakin suurempiakin haittoja ku vaan päänsärky, pieni lämmön nousu, pistokohta voi olla kipeä ja se voi punottaa. Mulle ei kyllä ikinä kerrottu mitä suurempia haittoja voi siitä tulla mutta oon aina vähän epäluulonen jos kuulen jotai tollasta ristiriitasta juttua jostaki sanokaa oma mielipide kannattaako sitä rokotusta ottaa ja sori tekstin sekavuus toivottavasti saitte ees jotaki selvää

Vähintään yhden syöpävaarallisen ihmisen papilloomavirus (HPV) tyypin aiheuttaman infektion on sairastanut ainakin kolmasosa nuorista aikuisista miehistä ja naisista, mutta lopulta jopa 70% väestöstä saa infektion. Naisilla HPV aiheuttaa kohdunkaulansyövän lisäksi muita ano-genitaalialueen ja nielun syöpiä - yhteensä 10% kaikista naisten syövistä. Nämä muut HPV:n aiheuttamat syövät muodostavat jopa 5% kaikista miesten syövistä. Se, että yli 90%:lta kaikkien syöpävaarallisten HPV-tyyppien aiheuttamilta infektioilta suojaavat HPV16/18 kaltaisia partikkeleita sisältävät rokotteet todennäköisesti estävät nämä miesten syövät on tärkein syy sille miksi poikien kannattaa ottaa HPV-rokote. Toinen syy HPV-rokotteen ottamiselle on suojautuminen ulkoisilta, ihon ja sukuelinten syyliltä, joita lähinnä aiheuttavat vain ei-syöpävaaralliset HPV-tyypit 6 ja 11. Harvinaisemmissa tapauksissa kuitenkin myös HPV16 ja HPV18 aiheuttavat näitä ulkoisia muutoksia, joilla on myös taipumus muuttua pahanlaatuisiksi.

  • Omena kaurapaistos gluteeniton
  • Kannattaako ottawa hpv rokote 10
  • Kannattaako ottawa hpv rokote symptoms
  • Kuinka pian HPV-rokote suojaa kohdunkaulan syövältä ja papilloomaviruksilta? | Me Naiset
  • Kannattaako ottawa hpv rokote boys
  • Fat gripz pakkotoisto cream
kannattaako ottawa hpv rokote 2017