September 5, 2021

Olen lukenut, että harkinta-aika avioerossa on puoli vuotta, kun asuu vielä yhdessä. Onko se puoli vuotta myös silloin, kun puoliso on kovin väkivaltainen, ja uhkaa agressioissaan myös tappamisella? Agressiot johtuvat luonteesta, mutta korostuvat alkoholismin ja 1-tyypin diabeteksen johdosta. Puoliso on päättänyt hakea avioeroa, mutta koska he asuvat yhdessä, niin miten avioerohakemuksen voi turvallisesti tehdä? Turvallisinta hänen olisi joka tapauksessa päästä muuttamaan muualle, ennen kuin mies saa tietää avioerohakemuksesta. 1 vastaus Aiheeseen liittyvät kysymykset

A-Ö-hakemisto - Oikeus.fi

  • Kuinka pitkä avioeron harkinta-aika on? | Keskustelu | Kaksplus
  • Aika manga
  • Avioeroasiantuntijat paljastavat: näitä asioita kannattaa miettiä ennen avioliittoa (osa 2) – Radio NRJ Finland
  • Avioeron harkinta-ajan päättyminen - Laki24.fi
  • Avioero omaisuuden jako | Avioerohakemus
  • Avioero harkinta-aika perintö

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.

Avioero- ja perheoikeuspalvelut ovat ydinosaamistamme - PsyJuridica Oy

Avioero Puolisoilla on oikeus saada avioero harkinta-ajan jälkeen. Avioeron voi saada ilman harkinta-aikaa, jos puolisot ovat asuneet erillään keskeytyksettä viimeiset kaksi vuotta. Harkinta-aika alkaa siitä, kun avioliiton purkamista koskeva puolisoiden yhteinen hakemus on jätetty tuomioistuimelle tai kun puolison hakemus on annettu tiedoksi toiselle puolisolle. Kun harkinta-aikaa on kulunut vähintään kuusi kuukautta, puolisot tuomitaan avioeroon, jos he yhdessä sitä vaativat tai toinen heistä sitä vaatii. Vaatimus on tehtävä ennen kuin vuosi on kulunut harkinta-ajan alkamisesta. Avioeroa tai yhteiselämän lopettamista koskeva asia pannaan vireille hakemuksella, jonka voivat tehdä puolisot yhdessä tai jonka voi tehdä toinen puoliso yksin. Jos hakemuksen on tehnyt puoliso yksin, tuomioistuimen on varattava toiselle puolisolle tilaisuus tulla kuulluksi. Tuomioistuimen on annettava kutsu ja hakemus toiselle puolisolle tiedoksi. Avioeroa tai yhteiselämän lopettamista koskevan asian yhteydessä voidaan esittää vaatimus elatusavun vahvistamisesta ja lapsen huollosta tai tapaamisoikeudesta sekä muu sellainen vaatimus, joka liittyy avioeroa tai yhteiselämän lopettamista koskevaan asiaan.

Avioliitto puretaan tuomioistuimen päätöksellä. Avioero myönnetään kuuden kuukauden harkinta-ajan jälkeen tai sen jälkeen, kun puolisot ovat asuneet erillään keskeytyksettä viimeiset kaksi vuotta. Jos avioeroa koskeva asia oli pantu vireille puolisoiden yhteisellä hakemuksella, kuuden kuukauden harkinta-aika alkaa kulua siitä, kun yhteinen hakemus jätettiin tai saapui käräjäoikeudelle. Jos taas hakemuksen on tehnyt toinen puoliso yksin, harkinta-aika alkaa siitä, kun hakemus on annettu toiselle puolisolle tiedoksi. Avioeron syytä ei tarvitse perustella tuomioistuimelle. Asianajotoimisto Schrey Oy auttaa sinut läpi avioeron – kysy lisää palveluistamme » Puolen vuoden harkinta-aika Kun kuuden kuukauden harkinta-aika on kulunut umpeen, niin puolison on vaadittava avioeroa tuomioistuimelta. Tämän jälkeen käräjäoikeus tuomitsee puolisot avioeroon. Avioeroasia raukeaa, jos vaatimusta avioeroon tuomitsemisesta ei ole tehty vuoden kuluessa harkinta-ajan alkamisesta. Puolisot voidaan tuomita välittömästi avioeroon ilman kuuden kuukauden harkinta-aikaa, jos he ovat keskeytyksettä asuneet erillään viimeiset kaksi vuotta.

  1. Riippuva aurinkovarjo 3.1