September 5, 2021

Päivystämme somessa joka päivä klo 8 – 16. Kaikki vastaanottoajat ovat saatavina myös etäaikoina. Tarkemmat tiedot saatavilla ajanvarauskanavissamme. Voit aluksi kysyä neuvoa myös yleislääkäriltä tai omalta työterveyslääkäriltäsi. Matalan kynnyksen tukea mielenterveyden ongelmiin Digiklinikan Huoli-chatissa ja puhelinpalvelussa Kun sinulla on huoli omasta ja tai lähimmäisen jaksamisesta, Mehiläisen Digiklinikan Huoli-chatissa ja puhelinpalvelussa saat matalan kynnyksen keskustelutukea mieltäsi painaviin huoliin ja murheisiin sekä elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Chatissa ja puhelimessa sinua palvelevat Mehiläisen mielialavalmentajat, jotka ovat mielen hyvinvointiin jatkokoulutettuja työterveys- ja sairaanhoitajia. Mielialavalmentajalle voit myös varata vastaanottoajan ajanvarauskesta. Mehiläisen hyvinvointi- ja elämäntapavalmennukset Meiltä löytyy monipuolisia valmennusohjelmia, joista saat tukea hyvinvointisi ja elämäntapamuutoksen tueksi. Haluamme tarjota sinulle valmennustemme kautta erilaisia keinoja edistää niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointiasi sekä jaksamista arjessasi.

Psykiatrian poliklinikat | Helsingin kaupunki

Aikuispsykiatrin Vastaanotto Vastaanoton tarkoituksena on arvioida asiakkaan psyykkistä vointia sekä oman psykoterapian tarvetta sekä mahdollista lääkitystarvetta. Yhdessä pohditaan sekä kartoitetaan myös asiakkaan työhön tai opintoihin liittyviä haasteita sekä mahdollisia neuropsykiatrisia haasteita kuten keskittymisvaikeutta. Tämä tapahtuu yleensä 1-3 käynnin aikana. Käynneillä keskustellaan asiakkaan mieltä painavista asioista sekä hänen elämänpiiristään. Lopuksi pohditaan yhdessä asiakkaan kanssa jatkohoitoa. Tarvittessa asiakas ohjataan kelan tukemaan kuntoutuspsykoterapiaan tai neuropsykologisiin palveluihin ja näitä varten kirjoitetaan tarvittavat lausunnot.

Tutustu Mehiläisen hyvinvointi- ja elämäntapavalmennuksiin! Mielenterveyden asiantuntijat Kun sinulla on huoli omastasi tai läheisesi mielenterveydestä, useat eri mielenterveyden asiantuntijamme ovat tukenasi. Mielenterveyden häiriöissä voit kääntyä esimerkiksi mielialavalmentajan, psykologin, psykiatrin tai psykoterapeutin puoleen. Mielialavalmentajan vastaanotto Mielialavalmentajat auttavat yksilön huolissa ja murheissa sekä elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Mielialavalmentaja voi olla hyvä keskustelukumppani silloin, kun kaipaat johonkin mieltä vaivaavaan asiaan tukea. Psykologin vastaanotto Psykologilta saa keskusteluapua ja tukea, ja hän auttaa jäsentämään tilanteita ja tunteita. Psykologin vastaanotolle kannattaa hakeutua, kun tuntuu, että keskustelu ulkopuolisen kanssa voisi auttaa vaikeiden tunteiden tai vaikean elämäntilanteen kohdatessa. Tarve keskusteluapuun voi tulla yllättävistä kriiseistä tai pitkittyneestä ongelmatilanteesta. Psykologilta saat apua esimerkiksi, kun olet raskaassa elämäntilanteessa käyt läpi kriisiä voimavarasi eivät tunnu riittävän tunnet masennusta tai ahdistusta kärsit peloista, univaikeuksista tai paniikkioireista keskittymiskykysi on huono tai olet huolissasi muistisi toiminnasta.

Eiran sairaalassa toimii syömishäiriöpotilaiden tukena ravitsemusterapeutteja jotka ohjaavat oikeanlaisen syömiskäyttäytymisen hahmottamiseksi. Kaikille potilaille tehdään yksilöllinen suunnitelma syömiseen liittyvien pulmien oikomiseksi. Tärkeää on saada välttämättömyydet esille: kuinka monipuolinen, riittävä syöminen auttaa paranemaan - kuinka paljon elimistö tarvitsee mm. rasvaa, proteiinia tai hiilihydraatteja, jotta olo kohenee. Valmentavaa otetta tarvitaan mustavalkoisen syömiskäyttäytymisen muuttamisessa. Parhaaseen tulokseen päästään, mikäli potilas tapaa ravitsemusterapeutin muutaman kerran.

Yksityinen psykiatriYksityinen psykiatri Mikko Kurki-Suonio

  • Ramon lohja
  • Psykiatrin vastaanotto helsinki vantaa
  • Yleisurheilun mm kisat 2019 results
  • Technopolis ydinkeskusta oulu
  • Harry potter azkabanin vanki äänikirja
  • Yksityinen psykiatriYksityinen psykiatri Mikko Kurki-Suonio
  • Myytävät asunnot ja uudiskohteet Rovaniemen Kiela | YIT.fi
  • Keski uudenmaan poliisi
  • Miksi kissa heiluttaa häntää lyrics
  • Olenko normaalipainoinen testing
  • Abc autopesu kirkkonummi hinta live
  • Isänpäivä espanjassa 2019

Psykologi on koulutukseltaan psykologian maisteri, joka on yliopistotasoinen tutkinto. Psykologi on sopiva ammattilainen tilanteessa, jossa potilaan ongelmaa pyritään hahmottamaan. Lisäksi psykologi auttaa määrittelemään ja pohtimaan, minkälainen apu olisi jatkossa tarpeen. Psykologi auttaa elämän ongelma- ja kriisitilanteissa, ohjaa hoidon suunnittelussa sekä tekee psykologisia tutkimuksia ja lausuntoja. Tarve keskustella ulkopuolisen ihmisen kanssa voi syntyä, kun elämässä tapahtuu yllättäviä ja vaikeita asioita. Ulkopuolisen apu voi olla hyödyllistä myös, kun hankala elämäntilanne on pitkittynyt, ja elämä tuntuu olevan umpikujassa. Usein psykologit ovat kouluttautuneet myös pitempiin keskusteluhoitoihin eli psykoterapiaan suorittamalla psykoterapeutin ammattikoulutuksen. Psykiatri on lääkäri, joka on erikoistunut psykiatriaan. Vaikeiden mielenterveys- ja käyttäytymishäiriöiden hoito on suositeltavaa aloittaa psykiatrian erikoislääkärillä. Työn lähtökohtana on potilaan mielenterveyden lääketieteellinen tutkiminen ja arviointi.

Palvelu on potilaalle maksuton. Peruuttamattomista poisjäänneistä peritään maksu. Arkipäivisin, iltavastaanotot kerran viikossa Akuuttityöryhmät antavat palveluja psykiatrisen poliklinikan aukioloaikana. Psykiatrian poliklinikalla jo hoidossa olevat potilaat voivat hakeutua äkillisissä asioissa poliklinikan kiirevastaanotolle ilman etukäteisajanvarausta ma-pe klo 10. 00 - 10. 30. Saatavilla olevat kielet: suomi, ruotsi Aiheeseen liittyvät palvelut: Psykiatrian poliklinikan palvelut Psykiatrian päivystys Yhteystiedot ja toimipisteet: Palvelusta vastaa: Sosiaali- ja terveystoimiala Suomeksi | På svenska » | In English »

Psykiatrian poliklinikan palvelut | Helsingin kaupunki

Tilapäinen henkinen kuormitus erityisessä ja haastavassa elämäntilanteessa on aivan tavallista. Jos mielen hyvinvointi on pitkään koetuksella ja mielenterveys järkkyy pidemmäksi aikaa, on tärkeää tunnistaa häiriö ja etsiä siihen ammattiapua. Älä epäröi kysyä apua, jos mielen hyvinvointi ja mielenterveys mietityttää. Mielenterveyden häiriöissä on usein kyse usean eri tekijän yhteisvaikutuksesta. Kasvu- tai elinympäristössä tarvitaan jokin laukaiseva tekijä, joka saa aikaan itse sairastumisen. Sellainen voi olla esimerkiksi pitkäaikainen stressi tai traumaattiset tapahtumat. Mistä apua mielenterveysongelmiin? On hyvä pitää mielessä, että mielen järkkyessä hoitoon hakeutumisessa nopeus on valttia. Mikäli kaipaat apua asiantuntijan valintaan, voit kysyä neuvoa asiakaspalvelustamme puhelimitse numerosta 010 414 00 (avoinna 24/7) tai voit laittaa kysymyksesi verkkoajanvarauksemme chatissa. Asiakaspalvelume terveydenhuollon ammattilaiset tavoitat myös WhatsAppin tai Facebookin ja Twitterin kautta.

helsinki kittila

Kaikkea ei tarvitse kertoa kaikkea jos ei halua, mutta kannattaa muistaa, että mielenterveyden ammattilaisen tehtävänä on auttaa, ei tuomita. On ymmärrettävää, että juuri mieltä painavista tai häpeää tuottavista asioita on vaikea puhua. Niistä ei tarvitse puhua yksityiskohtaisesti, ja voit kertoa terapeutillesi, jos jostakin aiheesta on vaikea puhua. Minkälainen terapia sopii minulle? Terapiaa on tarjolla erilaisina kokonaisuuksina. Yksilöterapia on psykologin tai psykoterapeutin kanssa käytävää henkilökohtaista keskustelua, ja ryhmäterapia tapahtuu pienissä, noin 6-8 hengen ryhmissä. Lyhytterapia on kestoltaan 1-20 käyntikerran terapiasarja, joka sopii yksittäisten ongelmien ratkaisuun. Varsinaisen psykoterapian kesto voi vaihdella muutamasta viikosta useaan vuoteen. Potilas voi myös itse vaikuttaa terapiaistuntojen määrään. Terapian tarve, muoto ja kesto määritellään yleensä ensimmäisellä käyntikerralla. Joskus potilaan tilanne voi helpottua jo yhden käynnin jälkeen, usein ongelman hahmottaminen tarvitaan 2-3 käyntikertaa.