September 4, 2021

Aloitan ihan uuden ketjun tästä riivatusta taudista: Yksilöllistähän se on, mutta kuinka pitkä yhtenäinen kuuri ja mitä lääkettä on auttanut teitä parantumaan mykoplasmasta lopullisesti? Täällä on syöty putkeen 1. Zithromax 2 x 250 mg, kolme vrk, vaikutusaika 10 vrk, (selvinnyt jo, ettei tehoa mykoon) 2. Doximed 1 x 150mg /vrk, 10vrk 3. Doximed 2 x 100mg /vrk, 14 vrk Lääkitysputki helpotti, mutta oireita jäi. 1½ kuukauden kuluttua lääkekuuriputken loppumisesta alkoi taudin uusi aktivoituminen. Miten tästä taudista pääsee eroon?

Kroonisen väsymysoireyhtymän (CFS) tutkimus ja asianmukainen hoito aloitettava välittömästi Suomessa | Adressit.com

Hengitysteiden mykoplasmaa esiintyy yleisimmin alle 40-vuotiailla, etenkin 5–20-vuotiailla. Mycoplasma genitalium on puolestaan sukupuoliteitse tarttuva bakteeri. Sen mahdollisia oireita ja seurauksia ovat: virtsaamisvaivat (esim. virtsaamiskipu tai outo vuoto) virtsaputkentulehdus (miehillä) niveltulehdus/reaktiivinen niveltulehdus (lähinnä miehillä) emättimen kutina yhdyntäkipu (naisilla) voi olla myös täysin oireeton. M. pneumoniae voidaan todeta esimerkiksi verinäytteen vasta-ainetestillä. M. genitalium diagnosoidaan kohtu-, virtsaputki- tai virtsanäytteestä.

hoitona esim doksisykliini tai sitte zithrmaxin kanssa samaan ryhmään kuuluva roxibion tai klacid "mites" #4 onko tuo mykoplasma vaarallinen? "vieras" #5 ei oo vaarallinen. On vaan pitkä kestoinen. #6 Juu.. terkkarissa ovat täällä kertoneet että voi olla viruskin, on kuulema samantyylistä virusta liikenteessä, joka jättää pitkäaikaisen yskän jälkeensä. Nyt vain hirvittää että jos "tuomio" tulisi mykoplasmasta, niin mitenkäs muut perheenjäsenet? Molemmat lapset pitivät myös pitkää yskää, joka nyt hieman ehkä enpähän ole ikinä tälläistä tautia pitänyt. Kokemus tämäkin. "mä" #7 Minulla mykoplasma alkoi suunnilleen syyskuussa ja kesti noin kolme kuukautta. Aika kauan meni ennen kun se todettiin veren vasta-aineista. Oireina oli hirveä väsymys, yskä ja kurkku oli erittäin kipeä. Myös silmät rähmivät ja olo oli tukkoinen. Kuumetta oli myös, yleensä sahasi 37-38 asteen tienoilla. Kun tauti todettiin, sain 2 viikon Roxithromycin- kuurin, mutta en huomannut oikeastaan mitään paranemisen merkkejä.

Kokemuksia pitkittyneestä mykoplasmasta - Keuhkosairaudet - Suomi24 Keskustelut

Yli kolme viikkoa on jo kulunut edellisestä urheilusta. Alkaa tämä sairastelu käymään jo henkisesti aika raskaaksi. Toisaalta olen ehkä vähän oppinut ymmärrän ihmisiä, jotka tipahtavat työpäivän jälkeen sohvalle töllöttämään vailla ajatusta jotain vaan telkkarista. Sinänsä se on helppoa ja tietyllä tapaa siinä pääsee myös irti työpäivästä. Sillä erotuksella tosin, että parempaa oloa löhöämisellä ei kyllä saa, urheilulla sen saa ihan aina. Sairastilanteessani ei siis ole tapahtunut ratkaisevaa käännettä puoleen eikä toiseen. Verta on otettu paljon ja testejä on tehty moneen suuntaan. Mitään varmaa ei ole löytynyt, mutta edelleen vahva epäily on mykoplasmasta. Mykoplasma testin suhteen Mehiläisen labra onnistui aiheuttamaan kunnon härdellin. Minulta otettiin kuun alussa ensimmäinen myko-testi (MypnAbG), jossa arvoksi tuli 224. Sitten pariseerumina yhden antibiootin ja kahden viikon jälkeen otettiin toinen myko-testi. Mennessäni lääkärille kuulemaan vastauksia, niin myös ensimmäinen myko-testini oli tutkittu uudelleen ja arvo oli nostettu arvoon 332.

Korkein arvo, jonka olen tavannut, on ollut >500, tällä nuorella henkilöllä oli Mykoplasman aiheuttama keuhkokuume. Sinänsä arvon korkeus ei välttämättä liity pelkästään taudin vakavuuteen vaan myös henkilön omaan immunologiseen tilaan. IgM-luokan vasta-aineet voivat säilyä positiivisina 1 - 2 vuoden ajan. IgG vasta-aineet voivat hoidonkin jälkeen yhä nousta ja laskevat yleensä melko hitaasti myös onnistuneen hoidon jälkeen ja jäävät jollekin matalammalle tasolle koholle vuosikymmeniksi, mutta urheilevilla hoitotavoite on saada IgG alle <100. Jos se ei mahdollista kovin nopeasti, niin minimitavoite on saada arvo laskusuuntaiseksi ja tuntemukset elimistössä normaaliksi, ortostaattiset sykereaktiot hyvälle tasolle (optimaalinen syke- erotus <25) samoin kuin hengitystiefunktio normaaliksi. Vanha Mykoplasma voi myös uudelleen aktivoitua (=re-infektio), jolloin oireet palaavat ja IgG taso selvästi nousee aiemmasta. Tällöin hoito annetaan samoin kuin tuoreessa Mykoplasmassa. Uusintainfektioissa IgM-vaste useimmiten puuttuu.

Kurheilua: Sähläystä Mehiläisen labralta Mykoplasma-testien kanssa

#9: Minä vaan. - Re: Mitä tällä adressilla haetaan? Käypä hoito suositusta ei ole olemassa, koska sitä voi laatia, koska ei ole olemassa maailmanlaajuisestikaan niin paljon tietoa sairauden mekanismeista JA siten sen hoitokeinoista. Edelleenkin hoito perustuu erilaisiin teorioihin ja kokeiluihin, joilla toki yksilötasolla on hyötyä. Käypä hoito suositus on siis aika eri asia, kuin hoitokokeilut joihin nyt hoito perustuu. Eli siis viittaan vain siihen, ettei lääkäri toteuta tai ole käypä hoitoa toteuttamatta, koska sellaista ei ole olemassakaan. Ja sitä ei ole, kuten suurimmassa osassa yksittäisiä sairauksia. Em suosituksia on mm. Diabeteksesta, masennuksesta tms. Ko suositukset laaditaan pitkällä aikavälillä keräten kaikkien mahdollisten tutkimusten lopputulema isoilla potilasjoukoilla. Se on suositus, joka perustuu pitkäaikaisen kokemukseen. Lääketiede ei ole matematiikka, eli kaikki lait ja säännöt eli hoito-ohjeet syntyvät kokemuksen tuloksena, kun samalla opitaan ymmärtämään mitä on häiriön taustalla syynä/syinä.

Edellä mainituista syistä aiheutuva alipalautumistila menee kuitenkin ohi levolla, oikeanlaisella ravinnolla ja yksilöllisesti suunnitellulla harjoittelulla.

Keuhkokuume on vakava keuhkojen kudosten tulehdus | Tohtorille.fi

Mykoplasman oireet Mykoplasman oireet ovat väsymys, kuume sekä pään- tai lihassärky. Lue lisää mykoplasman oireista. Pneumonia-mykoplasman ensioireina esiintyy vähitellen nousevaa kuumetta sekä väsymystä, johon voi liittyä lihas- ja päänsärkyä. Parin päivän kuluttua alkavat hengitystieoireet: kurkkukipu, nuha ja kova yskä. Yskä voi jatkua pitkäänkin. Yleistila säilyy hyvänä. Oireiden ja taudinkuvan perusteella mykoplasmainfektiota ei voi erottaa muista hengitystieinfektioista. Lääkärissä todetaan yleensä keuhkoputkentulehdus, keuhkokuume tai nielutulehdus. Mykoplasma aiheuttaa vain harvoin tehohoitoa vaativan keuhkokuumeen. Pienellä osalla potilaista M. pneumoniae voi oireilla myös hengitysteiden ulkopuolella mm. keskushermostossa, sydänlihaksessa tai nivelissä. Mykoplasman diagnoosiin päästään tyypillisten oireiden, potilaan nuoren iän tai sen hetkisen epidemian avulla. Tarkka m. pneumoniaen diagnoosi on mahdollista verinäytteestä tehtävällä kokeella, mitä varten tarvitaan kaksi seeruminäytettä kahden viikon välein.

Lisäksi Aasiassa yleinen makrolidiresistenssi (tietyn antibiootin tehon menetys) näyttää rantautuneen meillekin. Sen vuoksi lääkevalintaan pitäisi kiinnittää erityistä huomiota. Mutta koska urheilijoilla antibioottikuuri on vain yksi osa hoitoa, niin tehokaskaan lääke ei yksin riitä. Miksi kaikki ei mene kuin Strömssössä? Sinänsä kyse on melko ongelmallisesta ja monioireisesta tartuntataudista. Etenkin kestävyysurheilussa taudin epäonnistuneesta hoidosta voi olla pitkäänkin haittaa. Hoito ei myöskään auta, jos diagnoosi ei ole oikea. Vanha Mykoplasma on hankalampi hoidettava kuin tuore, ja vasta-ainetestien tulosten ilmoittaminen ja tulkinta eivät nekään ole aina yksiselitteistä maassamme. On alueita (esim. Kainuu), joissa tulos tulee merkinnällä -, +/-, +. Osassa maata saadaan tuloksena numeroarvo, viitearvo ja lausunto (esim. Hus-piiri). On selvää, etteivät puutteelliset ja kirjavat laboratoriovastauskäytännöt ainakaan helpota Mykoplasmaan sairastuneen tilaa ja hoitavan lääkärin työtä.

  1. Huutonet kirjaudu sisään
  2. Ajopäiväkirja - Kuinka tiedot verottajalle oikein helposti
  3. En päivääkään vaihtaisi pois (albumi) – Wikipedia
  4. Mykoplasma ja väsymys
  5. Keuhkokuume on vakava keuhkojen kudosten tulehdus | Tohtorille.fi
  6. Harpun soittajan vaimo
  7. Kuopio finland

Tietoja Julkaistu: 15. 04. 2013 11:45 Lääkäri Satu Ojalainen on perehtynyt mykoplasmaan myöskin urheilijan näkökulmasta. Kuva: Satu Ojalaisen kotialbumi Mykoplasmaan perehtynyt lääkäri Satu Ojalainen tekee selkoa siitä, mistä tästä monia urheilijoita vaivaavasta ikävästä kiusankappaleesta on oikein kyse ja kuinka sen kanssa tulee toimia. Olen ihmetellyt ja selvitellyt tätä asiaa itsekin reilun kymmenen vuoden ajan, kun aloin käytännön lääkärin työssäni tutkia nuorten urheilijoiden erikoisia hengitysvaikeuksia ja suorituskyvyn heikkenemisiä. Aikaa on kulunut, mutta viimeksi tälläkin viikolla työssäni sain taas kerran todeta, ettei lääkäreiden Terveysportissa oleva Mykoplasman hoitosuositus toimi urheilijoiden hoidossa. Oireet saattavat hetkellisesti talttua, mutta ryöpsähtävät jonkin ajan (kuukausien) kuluttua uudelleen. Mykoplasma vaatii muutakin hoitoa kuin antibioottikuurin, ja käsitykseni mukaan myös selvästi pidemmän antibioottikuurin ja suuremmat annokset kuin yleisesti luullaan.