September 5, 2021
  1. Pfaff ompelukone
  2. Vanha
  3. Myymälät ja muut yritykset | Kulttuurikeskus Vanha Paukku | Lapua

Omeplukoneen osa Suutarikin tikkaa koneella. Mies ompelee ompelukoneella Ompelukoneella voi parsia myös sukan. Ompelukoneella parsitaan sukkaa Tuotanto: Lii-Filmi Oy Valmistumisaika: 21. 12. 1948 Kuvaajat: Kalevi Levola ja Pauli Palsanen Selostaja: Carl-Erik Creutz Katso myös 2500 pistoa Uusimmat artikkelit Luetuimmat Aiheeseen liittyvää "Ja elämä on helppoo sillon kun on joku josta pitää kii! " – Dingon hittibiisejä Ylen arkistoista 1980-luvun suosituin kotimainen oli monen hitin ihme. 1980-luvun suosituin kotimainen oli monen hitin ihme. Ylen arkistoista löytyy Dingon tunnetuimpia kappaleita niin live-keikoilta kuin musiikkivideoiltakin. Tutustu diskomusiikin historiaan, punkin herättämään kuohuntaan ja tähtien tarinoihin: kymmenen lukuvinkkiä musiikista Elävä arkisto vinkkaa artikkeleita teemoittain. Uppoudu Elävän arkiston artikkeleihin, jotka perehtyvät ilmiöihin arkistomateriaalien avulla. Tiedätkö mikä oli ensimmäisiä suomalaisia diskokappaleita? Entä miten punkkiin suhtauduttiin sen saavuttaessa suomalaisen nuorison?

Pfaff ompelukone

Vanha kuva 23. 12. 2019 16:01 Lasse Johansson käyttää ompelunaskaleita säännöllisesti. Satu Ojala Lauttakylä-lehdessä (18. ) oli vanhana kuvana kuva työkalusta, jonka arvioitiin olevan ompelukoneen esiaste. Tilaajalle Haluatko lukea koko artikkelin? Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen sisältöön 1, 00 euron hintaisella tekstiviestillä.

Piippaussakset ja permanenttirauta Permanenttirautaa ja piippaussaksia käytettiin hiusten kihartamiseen. Ne ovat suoristus- ja kiharruskoneiden edeltäjiä. Kuvassa on yhdet sakset lämpenemässä lämmittimessä. Kotioloissa piippaussaksia lämmitettiin uunissa. Kuva kuuluu sarjaan Arjen esineitä vuosien takaa. Kuva © Emilia Nieminen Polkuompelukone Ompelukone tuli Suomeen 1800 - 1900-vuosisatojen vaihteessa. Polkuompelukoneiden tunnetuimmat merkit olivat Husqvarna ja Singer. Kädellä pyöräytettiin hihnapyörää ja kun saatiin sopiva alkuvauhti, liikettä jatkettiin jalalla polkemalla. Ensin ompelukoneita hankkivat ammattilaiset, kuten suutarit, räätälit, puku- ja liinavaateompelijat, mutta 1920-luvulla se oli jo varsin yleinen kaikissa yhteiskuntaluokissa. Suomessa liinavaateompelijat olivat varhaisin käyttäjäryhmä. Suutareiden käytössä oli nahkan ompeluun soveltuvia koneita. Sotien jälkeen sähkökoneet yleistyivät kotikäytössäkin ja koneilla pystyi ompelemaan "sik-sakia. " Sananlasku Valkeus nauraa pimeyden töille.

vanha arabia

Julkaistu 09. 02. 2007 - 16:00. Päivitetty 03. 11. 2017 - 11:43 Jokaisen perheenäidin unelma on oma ompelukone, todistellaan vanhassa filmissä. Ompelukoneella voi ketterästi hurautella kasaan vaikka kesäleningin. Yhtä oivallinen apu ompelukone on myös räätälille ja suutarille. Teollisuudessa tosin tarvitaan jo kotikäyttöä järeämpiä laitteita. Ensimmäiset 1700-luvulla kehitetyt ompelukoneet käyttivät ketjuommelta. Laite oli suosittu, vaikka ketjuommel purkautui helposti. Vasta kun Isak Singer keksi 1800-luvun puolimaissa ompelukoneeseen muutamia parannuksia - mm. sen miten neula saadaan liikkumaan ylös ja alas - alkoi ompelukoneen voittokulku. Alkujaan amerikkalainen keksintö raivasi pian tiensä myös Eurooppaan ja sitä kautta Suomeen. 1900-luvun alkupuoliskolla Singereistä ja Husqvarna-koneista tuli Suomessakin jokaisen kodin unelmia ja perushankintoja Ompelukone on arjen apu Nainen ompelee ompelukoneella. Kuva: Yle Elävä arkisto, kuvanauha ompelukoneet Ompelukonekin on tekninen laite.

Vanha

Hän teki Tampereen Hämeensillalla olevat Pirkkalaisveistokset Eränkävijä, Kauppias, Suomen neito ja Veronkantaja vuosina 1928-29. Muita hänen töitään ovat Paavo Nurmen patsas ja eduskuntatalon istuntosalin patsaat Raivaaja, Henkinen työ, Tulevaisuus, Usko ja Sadonkorjaaja (1932). Muotokuvat hän teki mm. presidentti K. J. Ståhlbergistä, kirjailija Joel Lehtosesta, Jean Sibeliuksesta sekä Ruotsin kuningattaresta. Suomen valokuvataiteen museo, Kuvia kaikille -sivusto Sitaatti Luo, taiteilija! Älä puhu! - Johann Wolfgang von Goethe (1749 - 1832) Kuva cc Suomen valokuvataiteen museo/Alma Media/Uuden Suomen kokoelma Kuvan tunnus museon kokoelmissa: Takojat Kaksi työntekijää takomassa tankoa Insinööritoimisto Saarion leipomouunitehtaalla Hyvinkäällä 1950-1960-luvulla. Taksinkuljettaja tolpalla Taksinkuljettajien piti ennen pukeutua virka-asuun. Vuonna 1957 virka-asusta oli lupa helteellä riisua takki ja lakki. Kuvassa taksinkuljettaja Ruotsalaisen teatterin tolpalla Helsingissä. Suomen valokuvataiteen museo, Kuvia kaikille -sivusto Talvikalastaja Katiska olalla ja uskollinen koira seurana tällä talvikalastajalla helmikuussa 1979, jolloin Tampereella ja Helsingissäkin oli yli 50 cm lunta.

Tarkkaa työtä ei kannata tehdä hämärässä. Jolla on paikka paikan päällä, sillä on markka markan päällä. Kaikki rikki menneet vaatteet korjattiin. Jolla on riihiremputtimet, sillä on kirkkokemputtimet. Arkena pidetään "remputtimia", jotta pyhänä olisi paremmat vaatteet. Kuva © Emilia Nieminen Puistotyöntekijöitä Kuvassa roskapönttöjä asetetaan paikoilleen helsinkiläisessä puistossa. Vielä 1950-luvulla kaupungin puistotyöntekijöiden apuna oli hevonen ja kärryt. Suomen valokuvataiteen museo, Kuvia kaikille –sivusto Kuva cc ValokuvaajaTeppo Palho/Suomen valokuvataiteen museo/Alma Media/Uuden Suomen kokoelma, 25. 4. 1957. Kuvan tunnus museon kokoelmissa: Päiväkodissa 1956 Lapsia ja hoitaja Launeen lastentalossa, joka on Lahden vanhin päiväkoti. Se on perustettu vuonna1956. Kuva CC0 Suomen valokuvataiteen museo, Kulutusosuuskuntien Keskusliiton kokoelma D1974_33_8431A Rahanvaihtajia pankissa Vuonna 1956 tulivat käyttöön itsenäisyyden ajan ensimmäiset hopeiset käyttörahat ja hopeaseoksiset uudet 100 ja 200 markan lantit otettiin käyttöön.

Roskakuski työssään Roskatynnyrin tyhjennys Helsingin Punavuoressa 1950 -luvun alussa. Asuinkorttelin sisäpihalla on pyykkejä kuivumassa samaan aikaan kuin jätteitä tyhjennetään kuorma-auton lavalle. CC BY 4. 0 Valokuvaaja Eino Heinonen (1950–1953) Helsingin kaupunginmuseo, Inventaarionro N21804 Ruokakaupan myyjä 1950-luvulla Vuonna 1958 helsinkiläinen normaaliperhe söi 100 kiloa makkaratuotteita vuodessa. Kuvassa neiti Leena Kumpulainen myy ja neiti Seija Salmi ostaa nakkeja. Vahvikkeen kuvia: grillimakkara ja ruokia. Marttojen makkararuokia. Miehen kauneus ja makkaran vääryys, ei se mitään meinaa. - suomalainen sanalasku Valmisruuat tulivat kauppoihin 1950-luvulla, kun äitien työssäkäynti kodin ulkopuolella yleistyi. Silloin tuli myyntiin myös Suomen suosituin einesruoka maksalaatikko. Suomen valokuvataiteen museo, Kuvia kaikille -sivusto Shakkia satamassa Satamatyöläisiä odottamassa työtä Kotkan satamassa 1958. Alkuperäinen kuvateksti: "Shakkiporukka koolla odottamassa 'keikkaa'. Satamatyön suuriin haittoihin kuuluu jatkuvasti sen epämääräisyys, joten odotusaikaa tulee melkoisesti. "

Kuva © Pekka Agarth 1979. Kuvauspaikka Kiurala.

Myymälät ja muut yritykset | Kulttuurikeskus Vanha Paukku | Lapua

Lapset ja mainonta -ohjelma selittää, minkälaista mainontaa lapsille suunnataan. Isä piti perheen talouskurissa Postipankin mainosfilmissä Matti Kassilan oivaltava mainosfilmi vuodelta 1948 Juusto, sianliha, omenat ja nylonsukat saavat kyytiä ostoslistalta, kun tiukan säästölinjan omaksunut perheenisä sijoittaa palkkarahansa järkevämmin Matti Kassilan vuonna 1948 ohjaamassa lyhytkuvassa. Arpajaismainos Arpajaismainos esittelee arpajaisten kaikki vaiheet ja esittelee myynnissä olevat arvat. Ilmailuarpamainos Suomen Ilmapuolustusliitto käynnisti 1930-luvun puolivälin jälkeen Ilmailuarpojen myynnin. Tunnuslause oli: Ilmassa on Suomen tulevaisuus ja turva. Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto

Kuva kuuluu sarjaan Arjen esineitä vuosien takaa. Suutarin rissa ja kenkälapio Puuvartisen rissan päässä on metallinen pyörä, jonka ulkokehällä oleva koristekuvio painoi märkään parkkinahkaan koristeraidan. Rissaa käytettiin kansallispukujen kenkien, lapikkaiden ja paulapieksujen ompeleen viereisten koristeraitojen tekemiseen. Vieressä kenkälusikka. Sanastoa: pikilanka, suutarin silmä, pikasuutari, kenkälusikka Kuva kuuluu sarjaan Arjen esineitä vuosien takaa. Taimien istutusta Työntekijöitä istuttamassa sirkkataimia kasvatuslaatikoihin Backaksen kartanolla 1958 Helsingin maalaiskunnassa. Osuusliike Elanto omisti Backaksen suurtilan ja tuotti siellä elintarvikkeita myymälöitään ja ravontoloitaan varten. Taiteilija ohjaa kutojaa Tekstiilitaiteilijja Kirsti Ilvessalo neuvottelemassa kutojan kanssa 1956. Taiteilija Wäinö Aaltonen Kuvanveistäjä Wäinö Aaltonen ja presidentti Pehr Evind Svinhufvudin eli Ukko-Pekan rintakuva (Helsinki 25. 8. 1938). Wäinö Aaltonen (1894-1966) on Pohjoismaiden merkittävimpiä kuvanveistäjiä.

  1. CANON PIXMA MG2550 MONITOIMITULOSTIN - Power.fi
  2. Geo norway vaatteet tour
  3. Ylioppilaan vadelma suklaamoussekakku
  4. Husqvarna ompelukone käyttöohje
  5. Paras pöytäkone 2018 results
  6. Suutarin työkalu - Lauttakylä
hotellit tallinna vanha hotellit tallinna vanha kaupunki
  1. Pörhö oulu huolto
  2. Xxl naisten takip et
  3. Kaupunkiuutiset hämeenlinna
  4. Suomen kartat
  5. Matalan kynnyksen palvelut verkkokauppaan logistiikkaan ja varastointiin