September 5, 2021
  1. Kemin kaupunki

Varhan Porvoon muut kadut ovatkin sitten yleensä hyvinkin uneliaita. Esimerkiksi Välikadun viereistä ihanaa Vuorikatua pitkin voi kävellä kaikessa rauhassa keskustasta suoraan Porvoon tuomiokirkolle, jos ei ihmisvilinä miellytä. Vanha raatihuoneentori – aloita täältä Porvoon kierros Kapea Ralinginkuja laskeutuu Vuorikadulta alas Vanhalle raatihuoneentorille. Kuva: Julia Kivelä Visit Finland Vanhan Porvoon sydän on Vanha raatihuoneentori, jonka näkymiä hallitsee vuonna 1764 valmistunut Vanha raatihuone. Se on Suomen vanhin alkuperäisessä asussaan säilynyt raatihuone. Rakennuksessa toimii Porvoon museo. Tänne kannattaa suunnata heti alkuun Porvoon matkalla. Aukiolta voikin sitten lähteä harhailemaan ympäri viereisiä pikkukujia – vaikkapa ylös kapeaa ja söpöä Ralinginkujaa, joka alkaa heti raatihuoneen kulmalta. Ralinginkuja johtaa kauniille Vuorikadulle, joka vie Porvoon Tuomiokirkolle. Porvoon tuomiokirkko – Porvoon kuuluisin nähtävyys Kaunis Kirkkokatu nousee kohti Porvoon tuomiokirkkoa.

Kemin kaupunki

Melominen tai suppailu on suosittua porvoolaisten ajanvietettä niin Porvoonjoessa kuin lähisaarillakin. Porvoonjoen virta on sen verran hidasta, että joki on hyvä paikka aloittelijalle. Merta emme kuitenkaan suosittele kokemattomalle, sillä turvallisuus ennen kaikkea. Porvoon vanhaa rautatieasemaa ei kannata unohtaa. Sen löytää vanhaakaupunkia vastapäätä Porvoonjoen toiselta puolelta. Asema on hieman piilossa, joten matkailijoiden tulee tietää, mistä etsiä sitä. Porvoon rautatieasemaa käytetään vain epäsäännöllisesti museojunien toimesta. Asemalla on matkamuistokauppa ja vanhaa junakalustoa. Rakastuimme Porvooseen heti. Vaikka asumme Helsingissä, tämä oli ensimmäinen vierailumme Vanhassa Porvoossa. Kaupunki on kuvankaunis puutaloineen ja onhan Porvoo myös UNESCON maailmanperintökohde. Näin ollen suosittelemme ehdottomasti päiväretkeä Helsingistä Porvooseen tai jopa pidemmän matkan takaa. Olemme melko varmoja, että rakastut tähän ihanaan kaupunkiin. Vanha Porvoo on mahdollista nähdä kokonaisuudessaan 3-4 tunnissa, mutta yön yli pysyminen on vielä parempi vaihtoehto.

Porvoon vanha kaupunki on Suomen tunnetuimpia matkailunähtävyyksiä. Sen kivetyt kadut ja kujat vievät kulkijan vuosisatojen taakse. Ne polveilevat näennäisen satunnaisesti vanhojen puu- ja kivirakennusten reunustamina ja tarjoavat yllättäviä ja viehkeitä tilaelämyksiä sekä paljon muuta: kahviloita, ravintoloita, gallerioita ja putiikkeja. Vanha kaupunki ei ole kuitenkaan museoitu alue, vaan koti monelle tavalliselle porvoolaiselle. Porvoon vanhan kaupungin sijainti lisää sen lumoa. Asutus on levinnyt Porvoonjoen itärannan mäenrinteeseen, ja näkymät vanhan kaupungin suuntaan ovat kuvauksellisia vastarannalta. Puutalojen värikkään seinä- ja kattorintaman päällä kohoaa Porvoon keskiaikainen tuomiokirkko taidokkaasti muurattuine päätykolmioineen. Se onkin vanhan kaupungin arvokkain rakennus ja tunnetuin maamerkki. Muita ovat kivirakenteiset raatihuone ja kimnaasi – ranta-aittoja tietenkään unohtamatta. Vanhan kaupungin rakennukset Vanhan kaupungin rakennukset ovat suurelta osin alle 250 vuotta vanhoja.

Nimeään on vaihtanut myös toinen Porvoon klassikkoravintola. Entisen Wanhan laamannin tiloissa toimii nykyisin ravintola Salt. Porvoon parhaiden ravintoloiden joukkoon kuuluu Hotelli Onnin ravintola Sicapelle, joka on saanut nimensä kuvanveistäjä Ville Vallgrenin lempipossulta. Kasvisruokaan on erikoistunut Ani's Cafe, joka on muuttanut uusiin tiloihin todella keskeiselle paikalle Välikadulle Vanhan raatihuoneen viereen. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen on myös vanhan kaupungin ulkopuolella Taidetehtaalla sijaitseva Bistro Sinne. Tämä on monien mielestä jopa Porvoon paras ravintola – ainakin kalaruokien suhteen. Porvoo talvella – koe Porvoon joulumarkkinat Porvoo on ihanan tunnelmallinen talvella. Kuva: Visit Porvoo Suomi on täynnä kivoja kesäkaupunkeja, mutta Porvoo on ihana paikka ympäri vuoden. Talvella Porvoo voi tuntua jopa kesäistäkin Porvoota tunnelmallisemmalta, kun muita matkailijoita on vain kourallinen, ja vanhankaupungin kadut ovat lumenvalkoiset. Joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Porvoossa järjestetään Wanhan ajan joulumarkkinat.

Lumoavasta tunnelmasta pitävät huolen 1800-luvun asuihin sonnustautuneet kauppiaat ja Raatihuoneentorin kaunis valaistus. Porvoon linja-autoasema Porvoon bussiasema sijaitsee torin yhteydessä. Linja-autoasema on Suomen vilkkaimpia. Bussimatka Helsinkiin kestää tunnin verran ja busseja kulkee vähän väliä. Bussilla meno–paluulippu maksaa noin 15 euroa. Vanha Porvoo alkaa heti nurkan takaa linja-autoasemalta, Mannerheiminkadu toiselta puolen. Kävelyä kertyy vain muutama minuutti. Risteily Helsingistä Porvooseen Tunnelmallisin tapa matkustaa Helsingistä Porvooseen on risteily Ms JL Runebergilla. Risteily kauniiden saaristomaisemien halki kestää 3, 5 tuntia. Matkalla nähdään myös Haikon kartano. Meno–paluuristeily maksaa 39 euroa, mutta suositeltavampaa on risteillä yhteen suuntaan (18 e) ja palata bussin kyydissä (9 e). Runeberg-alus lähtee Helsingin Kauppatorilta kello 10 ja Porvoosta kello 16. Porvoon vinkit ja kokemukset Kerro omia Porvoon vinkkejäsi ja auta muita matkailijoita kokemaan täydellinen Porvoon-matka.

Porvoon kaupunki Raatihuoneenkatu 9, 06100 Porvoo PL 23, 06101 Porvoo Puhelinvaihde 019 520 211 Yhteystiedot Matkailuneuvonta Läntinen Aleksanterinkatu 1 06100 Porvoo Puh. 040 489 9801 Tilaa esitteitä Hyvä tietää Tietoa Porvoosta (wikipedia) Kartat ja paikkatiedot Laskutusosoitteet Tapahtumat Tietosuoja Saavutettavuusseloste Sivukartta Asiakaspalvelu Asioi verkossa Palvelupiste Kompassi Palveluneuvontaa ikäihmisille, Ruori Palvelupiste alle 30-vuotiaille, Ohjaamo Päivystysnumerot Sulje ikkuna Cubescom

  1. Porvoon vanha kaupunki clinic
  2. Porvoon vanha kaupunki 2017
  3. Porvoon vanha kaupunki instagram
  4. Vanha auto
  5. Anssi Kela konserttisalikiertueelle syksyllä 2018 - YouTube
  6. Carlson Joensuu | aukioloajat
  7. Porvoon vanha kaupunki biography

Kuljeskele kaduilla, aisti ihanaa tunnelmaa, ihaile kauniita taloja. Osta välillä jätskiä kioskista. PIIPAHDA IHANISSA PUTIIKEISSA Kuten tuossa kuvissa jo näkyykin, on vanha Porvoo pullollaan toinen toistaan ihanempia pieniä putiikkeja. Ja näissä kannattaa tietysti piipahtaa myös! Tässä muutama oma suosikki. Design Deli Suomalaista designia, muotoilua ja käsitöitä. Itseäni kirpaisee vieläkin, että jätin nuo kuvan ihanat ottimet nuukuuden iskiessä ostamatta… Ehkä joudun tänä kesänä ne kotiin vielä hakemaan! Design Deli, os. Jokikatu 41. Skafferi Ihania herkkuja. Vaikka tuliaisiksi! Ja kyllähän sitä itsellekin maistuisi vaikkapa punaviinisuola tai mansikkadaiquirihillo! (Ja saa täältä ihania karkkejakin! Ja paljon kaikkea muutakin. ) Skafferi, os. Jokikatu 41. Welmans Kauniita astioita, sisustusta ja muita kodin käyttöesineitä. Itse ostimme kankaiset servetit ja miehelle mojovan kokoisen teemukin. Paljon muutakin olisi ottanut mielelläni! Welmans, os. Välikatu 8. SYÖ HYVIN Putiikkeja kolutessa ja kaduilla kuljeskellessa tulee väistämättä jossain kohdin nälkä.

Porvoon vanhakaupunki on yksi Suomen kauneimpia kohteita. Tässä vinkit, joiden avulla koet historiallisen alueen parhaat puolet. Kotimaanmatkailu on kasvattamassa suosiotaan. Yksi mielenkiintoisimpia kohteita on ehdottomasti Etelä-Suomen Porvoo. Varsinkin juuri Porvoon vanhakaupunki on värikkäine puutaloineen todella kaunis kohde vierailuun. Mukulakivikatujan varrelta löytyy runsaasti mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa sekä mitä parhaimpia herkkuja. ( Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen... ) Tarjouksia Porvoon majoituksiin Vanhan Porvoon parhaat nähtävyydet Porvoossa riittää nähtävää vanhan kaupungin alueella. Tässä ne tärkeimmät ja tunnetuimmat nähtävyydet, joita kannattaa käydä kurkkaamassa: Porvoon museo: Holmin talo ja Vanha raatihuone Holmin talo on peräisin vuodelta 1753, jonka museossa voit tutustua siihen, kuinka varakkaat porvoolaiset elivät 1700-luvulla. Talo oli porvoolaisen kauppiasperheen talo, huoneiden ollessa upea aikamatka menneisyyteen. Talossa toimii myös vaihtuvia näyttelyitä sekä kiehtova museokauppa.

VERTAILE HINTOJA Vanha Porvoo on tunnettu punaisista puutaloistaan Porvoonjoen rannalla. Tämä sivu sisältää linkkejä kumppaneidemme palveluihin. Linkkien klikkaaminen on ilmaista, mutta saatamme saada pienen korvauksen kumppaniltamme. Tutustu mainospolitiikkaamme saadaksesi lisätietoa. Sisällys Vanha Porvoo kohteena Vanha Porvoo: miten viettää päivä mukavasti? Mukulakivillä käyskentely Kuppi kahvia vanhassa kahvilassa Isolle Linnanmäelle kiipeäminen Porvoon tuomiokirkko on näkemisen arvoinen Rentouttavaa kävelyä Porvoonjoen varrella Melominen Porvoonjoessa Matkan päätteeksi: vieraile Porvoon rautatieasemalla Hotelli Porvoosta edullisesti? Suurin osa Euroopan pääkaupungeista jakaa yhden ominaisuuden: kaikilla on oma kaunis vanhakaupunkinsa, joka on usein kaupungin tärkeimpiä turistikohteita. Suomessa asuvat ja matkanneet kuitenkin ovat huomanneet, että Helsinki tekee poikkeuksen: Helsingistä puuttuu nimittäin vanhakaupunki kokonaan. Rannikolla sijaitseva pääkaupunkimme ei kuitenkaan lopulta tuota suurta pettymystä asian suhteen, sillä keskiaikainen vanhakaupunki löytyy lopulta hyvinkin läheltä eli juurikin Porvoosta.

Viehättävissä museoissa, kahviloissa ja majoitusliikkeissä kiireisen kaupunkilaisen mieli lepää. Matkailijan ei tarvitse kuitenkaan tyytyä 1800-luvun palveluihin, vaan häntä hemmotellaan tämän hetken trendeillä niin ravintoloissa kuin kaupoissakin. Porvoo voi vaikuttaa uneliaalta, mutta todellisuudessa se ratsastaa trendien aallonharjalla.

  1. Automekaanikon palkka 2015 18
  2. Live snooker tulokset
  3. Jääkiekko mm 2016 live
  4. Baari
  5. Macbook pro hinta käytettynä