September 6, 2021
  1. QOSHE - Lasse Lehtisen kolumni: Kun rikkaatkin huolestuvat - Lasse Lehtinen
  2. Lasse Lehtinen tylyttää Erkki Tuomiojaa - Erkki lorautti Urpilaisen kaivoon - Uusi MV-LehtiUusi MV-Lehti

Onko lainsäätäjillä nyt rohkeutta laatia yrittämiselle toimivat säännöt? Verotuloja tuottavat työpaikat luodaan tulevaisuudessakin yksityisissä yrityksissä. Tämä aika on nuorille päättäjille huikea korkeakoulu. Kantapään kautta opitaan niin talouden lait kuin toimivan yhteiskunnan rajat. Perustuslaki pahimmillaan hidastaa tai estää järkevät päätökset. Valtiosopimuksetkaan eivät pidä, kun kansallisvaltiot huolehtivat vain omistaan. Koronan jälkeisestä ajasta voi ennustaa todella raastavaa. Hallitusohjelma kelpaa juhannuskokon sytykkeeksi. Budjettien jakovara on syöty vuosiksi eteenpäin. Uudistuksina vaikkapa hoitajamitoituksen nostaminen ja oppivelvollisuuden pidentäminen kutistuvat kokoisikseen. Pankkien vakavaraisuussäännökset voi huuhdella pöntöstä, kun helikopterirahaa tiputetaan taivaalta. Puoluejohtajista voi parhaassa tapauksessa jalostua sukupolvensa rautainen hyökkäysketju, joka vie meidät parempaan tulevaisuuteen. Huonoimmassa tapauksessa he palaavat tapoihin ennen koronaa ja jatkavat politiikan mikromanageerausta.

QOSHE - Lasse Lehtisen kolumni: Kun rikkaatkin huolestuvat - Lasse Lehtinen

lehtinen

Maailmanlaajuinen kapitalismi on nostanut suunnattoman määrän ihmisiä köyhyydestä. Samalla se on kasvattanut superrikkaiden osuutta kansantalouksissa, Lasse Lehtinen kirjoittaa. Viime vuonna vihaiset ihmiset eri puolilla maailmaa hyökkäsivät suurin joukoin kaduille osoittamaan mieltä vallanpitäjiä vastaan. Syyksi kerrottiin hinnankorotukset, kun Intiassa nostettiin sipulin hintaa, Chilessä kallistuivat metroliput, Libanonissa ruvettiin verottamaan WhatsApin käyttöä ja Ranskassa nostettiin polttoaineveroa. Algeriassa, Hong Kongissa, Moskovassa ja Barcelonassa on vastustettu viranomaisten harjoittamaa mielivaltaa ja yhteiskunnan rakenteellista korruptiota. Uuden ajan vallankumousliikkeillä on yhteisiäkin sytyttäjiä, esimerkiksi valtioiden tiukka talouspolitiikka ja niistä johtuva kokemus syrjäytymisestä. Nuoret ovat aina olleet barrikadeilla........ © Ilta-Sanomat

  1. Lasse Lehtisen kolumni: Ilmastosodan söpö soturi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
  2. Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut
  3. Matti lehtinen
  4. Lasse lehtinen kolumni los
  5. Lasse Lehtisen kolumni: Osataanko susikannan suuruus arvioida paremmin Brysselissä kuin Pielavedellä? – Syytetään Brysseliä kun kansalliset poliitikot ja viranomaiset eivät halua ottaa vastuuta | Hirvikota
  6. Lasse Lehtisen kolumni: Perustuslaista on tullut noutopöytä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kriisin keskelläkin joudutaan keskustelemaan sananvapaudesta, turvanpaikanhakijoiden oikeuksista tai yksityisyyden suojasta. Perustuslaista on tullut noutopöytä, josta poimitaan mieleiset, kun halutaan vastustaa jotain. Liuku alkoi, kun kansanedustaja Sakari Knuuttila sai 1970-luvulla perustuslakiin muutoksen, jonka mukaan Suomen kansalaisella on oikeus työhön. Yhtä viisaasti olisi voinut säätää, että täysi-ikäisellä suomalaisella on perustuslain takaama oikeus onnelliseen parisuhteeseen. Kirjoittaja on kirjailija ja entinen EU-parlamentin jäsen.

ari lehtinen

Lasse Lehtinen tylyttää Erkki Tuomiojaa - Erkki lorautti Urpilaisen kaivoon - Uusi MV-LehtiUusi MV-Lehti

Julkaistu 23. 05. 2016 14:48, 5138 lukukertaa "Solidaarisuus toisia tovereita kohtaan ei ole Tuomiojalle leimallinen piirre. " Kun Tuomioja hävisi puheenjohtajavaalit Urpilaiselle, kasvoi kiusaus lorauttaa tämän kaivoon ylivoimaiseksi. uutisoi Lasse Lehtisen SDP-analyysistä. Lasse Lehtinen. Lehtisen mukaan Erkki Tuomioja on yrittänyt SDP:n puheenjohtajaksi neljä kertaa. Jokainen kerta on jäänyt yritykseksi. Erkki Jutan kaivolla. Viitekuva. Lehtinen kertoo tapauksesta, kun Tuomioja haukkui Urpilaisen kampanjan unelmahötöksi: "Solidaarisuus toisia tovereita kohtaan ei ole Tuomiojalle leimallinen piirre. " "Hän oli vuonna 2008 juuri hävinnyt Jutta Urpilaiselle ja luvannut tukensa uudelle puheenjohtajalle, kun kiusaus lorauttaa tämän kaivoon kasvoi ylivoimaiseksi. " Kuvakaappaus Lehtinen jatkaa: "Tuomiojan tapa tehdä politiikkaa on yksinkertainen. Tietyin väliajoin hän ilmoittaa harjoitetulle talouspolitiikalle tai turvallisuuspolitiikalle vastalauseensa. " "Tukijoille näyttää riittävän, että vastustetaan vuoron perään EU:ta, Yhdysvaltoja, ydinvoimaa, globalisaatiota, Lipposta ja Raimo Sailasta. "

Sillä aikaa hänen tehtäviään hoiti pääministeri Kalevi Sorsa, ja asian esitteli vt. oikeusministeri Kristian Gestrin. " Karismaattinen presidentti pitää kyllä puolensa ja vaikuttaa ilman mahdollisia valtuuksiakin. Veikko Vennamo teki eduskunnalle muistutuksen ministereiden virkatointen lainmukaisuudesta, sillä hallitusmuoto ei tuntenut viiden minuutin esteellisyyttä. Oppineet juristit Paavo Kastari, Veli Merikoski ja Mikael Hidén totesivatkin menettelyn virheelliseksi. Jos perustuslakivaliokunnan enemmistö olisi todennut saman, pääministeri ja oikeusministeri olisivat joutuneet valtakunnanoikeuteen. Sitä riskiä valiokunta ei tietenkään ottanut. Takavuosina juristit, jotka eivät päässeet töihin yksityisille, sijoittuivat hallintoon ja yliopistoihin. Jotkut pääsivät toteuttamaan aatettaan lainvalmisteluun. Perustuslakia muovaamassa olleet lainoppineet käyvät nyt perustuslakivaliokunnassa sitä tulkitsemassa. Perusoikeuksiin vetoamalla padotaan myös päätöksiä, jotka kaiken järjen mukaan kuuluvat politiikan rutiineihin.

Ei pääministerillä ollut aikaa puuttua ympäristöasioihin Kaalimaan vartijaksi olikin asetettu kokoomuslainen Sirpa Pietikäinen. Ministerin puoluekannalla tai henkilöllä ei ympäristöministeriössä ole ollut suurta väliä. Perustamisesta lähtien asialleen omistautunut virkamieskunta on ollut ohjaksissa, häntä on tottunut heiluttamaan koiraa. Niinpä suojelun päätöksissä mennään kovin usein aate edellä. Johdonmukaisuuskin on hakusessa. Lupiini ja kurtturuusu ovat paheksuttuja vieraslajeja. Miten hanhet yhtäkkiä ovat tervetulleita? Tai laulujoutsenet ja merimetsot? Valkohäntäpeurakin on vieraslaji, jota sentään metsästetään, eikä vielä edes riittävästi. Liito-oravan kanssa on pähkäilty vuosikaudet, mutta harkinnasta on usein puuttunut kansallinen ja paikallinen näkemys. Kanta on jo runsas, mutta suojelu on edelleen monien järkevien hankkeiden hidaste. Hanhi on Einstein verrattuna ministereihin ja kansanedustajiin, jotka luulevat, että lintuparven voi ohjata vain määrätyille pelloille. Linnuilla on sama logiikka kuin niillä pyöräilijöillä, jotka eivät pysy pyöräteillä eivätkä pysähdy punaisissa valoissa.

Julkaistu: 11. 4. 8:08 "Karismaattinen presidentti pitää kyllä puolensa ja vaikuttaa ilman mahdollisia valtuuksiakin", muistuttaa Lasse Lehtinen Sauli Niinistön todenneen jo 1993. Napoleonille hyvä perustuslaki oli "lyhyt ja epäselvä". Suomelle se on pitkä ja epäselvä. Kun valtaa siirrettiin presidentiltä pääministerille ja eduskunnalle, siitä iso osa katosi jonnekin lainsäädäntövallan, tuomiovallan ja toimeenpanovallan välimaastoon. Montesquieu olisi ihmeissään. Pääministeri ei voi johtaa sisäpolitiikan, talouden tai terveyden kriisejä ilman pakotetun yksimielistä hallituskoalitiota ja juridiikan ylipapistoa. Presidentti on jäänyt Jukka Kemppisen sanoin "arvostelutuomariksi, joka antaa pisteitä, joilla ei ole kauhean suurta merkitystä". Mutta Sauli Niinistöpä on tehnyt vallattomasta vaikutusvaltaisen toteuttamalla omaa ennustustaan vuodelta 1993: "Karismaattinen presidentti pitää kyllä puolensa ja vaikuttaa ilman mahdollisia valtuuksiakin. " Niinistöllä on kansalaisten vankka tuki, ja politiikassa ymmärretään sen merkitys.