September 4, 2021

Siina Ekberg | 30. 10. 2016 | 18:50 Aloitteen vireillepanijan mukaan kellojen viisareiden siirtelystä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Kesäajasta luopumista pyritään jälleen viemään eduskunnan käsittelyyn kansalaisaloitteen avulla. Aloite on vireillä -palvelussa. Sunnuntai-iltaan mennessä aloitteella oli liki 8 000 allekirjoittajaa. Aloitteen vireillepanija Matti Hietanen perustelee aloitetta sillä, että kellojen siirtelystä ei ole nykyään enää hyötyä vaan lähinnä haittaa. ‒ Esimerkiksi haitta näkyy kaikkien julkisen liikenteen aikataulumuutoksina, toisin sanoen linja-autot, junat ja lentokoneet joutuvat muuttamaan omia rytmejään. Tietysti aikojen muutokset vaikuttavat myös kaikkien ihmisten rytmeihin ja voivat haitata jopa terveyttä. Kellojen siirto nykyaikana on siis aivan turhaa ja aiheuttaa vain merkittävästi ongelmia ja lisää työtä, Hietanen kirjoittaa aloitteen perusteluissa. Suomessa siirryttiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kesäajasta talviaikaan, mikä on herättänyt jälleen keskustelua kellojen viisareiden siirtelyn tarpeellisuudesta.

Suomessa tehty jo 600 kansalais­aloitetta, yksi hyväksytty – ”Ihmiset näyttävät, että he ovat tympääntyneitä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

budapest edullinen majoitus selviytyjät 2019 keskustelu

39 jouluna Pimeä aika liikenteessä lisääntyy huomattavasti, miten käy onnettomuustilastojen? Kannatan ehdottomasti talviaikaa läpi vuoden, myös tähtiharrastus on mukavampaa siten. Sama näkemys. Pitkä aamupimeä haittaa myös ulkona tehtäviä töitä, joita yhteiskunnassa on enemmän kuin iltatöitä. Se on aina vähän hämmentävää kun vedotaan työaikojen ja vapaa-aikojen sattuvan huonosti valoisaan aikaan ja ratkaisu on siirtää KAIKKIEN kelloja eikä suinkaan niitä huonosti sattuvia työaikoja. Aika paljon nykyään tehdään joko vuorotyötä (jolloin työajat on persiillään joka tapauksessa) tai liukumia tai muuten vaan vapaita työaikoja jolloin kellojen siirrolla saavutetaan lähinnä unirytmin häiriintyminen. Ei ole myöskään sattumaa että tästä on päätös EU-tasolla, kansainvälinen työskentely on aikavyöhykkeineen jo tarpeeksi hankalaa ilman että kelloja siirrettäisiin epäsynkassa milloin sattuu. Kellojen kääntely tuntuu vähän samalta logiikalta kuin että Suomen kesähelteitä alettaisiin korjaamaan kallistamalla maapalloa kesäisin poispäin auringosta.

  • Kesäajasta luopuminen - Kansalaisaloitepalvelu
  • Mietaan nuorisoseura tapahtumat
  • Rakennusyhtiö SRV:ltä tulosvaroitus: Kauppakeskus Redin ongelmat painavat yhtiön tappiolle
  • 1. Monimuoto-opiskelun piirteitä | Monimuoto-opiskelijan käsikirja
  • Kesäajasta luopuminen eduskunnan käsittelyyn – “Uskoisin, että kannatusta löytyy” - Suomenmaa.fi
  • Tena kotiinkuljetus
  • Ruotsi suomi sanakirja online booking

Kesäajan edut

pahoinvointi leikkauksen jälkeen

Kesällä on joka tapauksessa niin valoisaa, että kesä- ja normaaliajalla ei ole merkittävää eroa. Näistä syistä johtuen kesäajasta aiheutuva kellojen siirtäminen pitäisi lopettaa. Tavoitteenamme on turhan ja vahingollisen kellojen siirtelyn lopettaminen. Tässä aloitteessa siihen pyritään kumoamalla kesäaika-asetus. Keskustelu "pysyvästä kesäajasta", eli siirtymisestä toiseen aikavyöhykkeeseen, voidaan käydä sitten erikseen. Paperilomakkeet Kerääjän ilmoittama arvio: 13 kpl

Suomi alkaa ajaa luopumista EU:n yhteisestä kesäaikajärjestelystä. Näin linjasi pääministeri Juha Sipilän (kesk. ) hallituksen EU-ministerivaliokunta perjantaina liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk. ) esityksestä. Valtioneuvoston tiedotteen mukaan esityksessä ei oteta kantaa siihen, jäisikö käyttöön kesä- vai normaaliaika. — Esityksen ydin on se, että kellojen siirtämisestä kahdesti vuodessa luovutaan. Luopuminen edellyttää komission aloitetta EU:n kesäaikadirektiivin kumoamiseksi tai muuttamiseksi, tiedote kertoo. Hankkeen taustalla on kansalaisaloite, jossa vaadittiin kellojen kesäaikaan siirtämisen lopettamista. Ministeri Bernerin mukaan on tärkeää, että kellojen siirtelystä luovuttaisiin koko EU-alueella. EU-ministerivaliokunnan tekemä linjaus käsitellään seuraavaksi eduskunnan suuressa valiokunnassa. Jos valiokunta antaa kannalle siunauksensa, Suomi voi esittää kesäajasta luopumista Euroopan komissiolle, tiedote kertoo. Uutistoimisto Reutersin mukaan Suomen hanke vuonna 2001 hyväksytyn kesäaikadirektiivin kumoamiseksi voi olla vaikea toteuttaa.

Mielipiteitä jakava asia Keskustelu kesäajoista luopumisesta on tuonut esiin mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan. Mikäli asiasta kuitenkin halutaan tehdä päätös, tulisi asiasta päästä yhteisymmärrykseen. Mikäli EU päättäisi muuttaa lakia ja luopua kesä- ja talviajoista, ei Eurooppa olisi ainut maanosa jossa kelloja ei säädetä keskellä vuotta - esimerkiksi Aasiassa näin ei tehdä. Euroopassakin siirryttiin nykyiseen systeemiin yleisesti vasta vuonna 1980, vaikka sitä oltiin yritetty ottaa käyttöön niin ensimmäisen kuin toisenkin maailmansodan aikaan - tuloksetta. Kesäajasta luopumisen puolesta esitetty hyviä syitä Kesäajasta luopumisen puolella olevat ovat tuoneet esiin joitakin osittain yllättäviäkin huonoja puolia kellon siirtämisestä eteen- ja taaksepäin puolivuosittain. On esimerkiksi huomattu, että se voi aiheuttaa terveysriskejä. Turussa tehdyn tutkimuksen mukaan kesäaikaan siirtymisen jälkeisellä viikolla sydäninfarktin riski nousi noin 15 prosenttia normaaliin verrattuna. Tähän tutkimukseen osallistui yhteensä noin 14 000 sydäninfarktin takia sairaalahoitoon joutunutta potilasta, joten tietoa voidaan pitää luotettavana.

  1. Eteläranta 00130 helsinki finland