September 4, 2021

Postin lakko on alkamassa maanantaina. Postin mukaan lakot vaikeuttavat postinkulkua koko maassa ja ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Palvelualojen työnantajat Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n välisiä työehtosopimusneuvotteluita jatkettiin tänään valtakunnansovittelijan johdolla. Neuvotteluissa ei löytynyt ratkaisua, joten PAU:n ilmoittama lakko alkaa ensi maanantaina. Tällä tietoa lakko ei ole nopeasti loppumassa, sillä seuraavan kerran työriitaa sovitellaan vasta ensi viikon keskiviikkona. LUE MYÖS: Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja sanoo tiedotteessa Postin tekevän kaikkensa, jotta lakon vaikutukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. "Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä ja olemme erittäin pahoillamme PAU:n aiheuttamasta epävarmuudesta ja häiriöistä. Lakon alkaessa teemme kaikkemme, että lähetykset kulkevat perille vastaanottajille, vaikkakin viiveellä, sanoo Ainasoja tiedotteessa. PAU:n antaman lakkoilmoituksen tietojen perusteella Posti arvioi, että painettujen lähetysten, kuten kirjeiden, aikakauslehtien ja mainosten jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja.

Milloin postin lakko loppui

Tämän hetkinen arvio palvelujen palautumisesta PAU:n lakon ja tukilakkojen jälkeen Pakettien kulku sujui lakosta huolimatta hyvin ja valtaosa paketeista saatiin jaettua asiakkaille normaalissa aikataulussa, erityisesti suuremmissa kaupungeissa. Joillakin paikkakunnilla voi olla pienessä osassa paketteja viikon viive. Paketeissa on seurantatunnus, ja kulkua voi itsekin seurata puhelimella OmaPosti-sovelluksen avulla tai Postin verkkosivuilla Lakko ei vaikuttanut sanomalehtien varhaisjakeluun, valtaosaan Postin palvelupisteistä (postit ja pakettiautomaatit sekä postimerkkien jälleenmyynti) eikä varastopalveluihin. Rahtipalveluihin vaikutukset ovat olleet vähäiset. Lakon ulkopuolella olivat myös turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt (mm. ruoka-, elintarvike-, ruokakassi-, lääke-, sairaala- ja muut vastaavat paikalliset ja valtakunnalliset terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät lähetykset), jotka saatiin pääosin hoidettua poikkeusjärjestelyillä. Lakon aikana Postin tiloissa säilytyksessä olleisiin kirjeisiin, aikakauslehtiin ja mainoksiin voi tulla useiden päivien tai jopa viikkojen viiveitä.

Näitä lähetyksiä jaetaan vastaanottajille yhdessä lakon jälkeen postitettujen lähetysten mukana. Lakon aikana säilytyksessä olleet tuotteet otetaan käsittelyyn kuljetuksessa, lajittelussa ja jakelussa sellaisessa järjestyksessä, mikä nopeuttaa mahdollisimman paljon kaikkien lakon vuoksi viivästyneiden lähetysten kulkua. Postin palvelupisteisiin 20. -27. välisenä aikana toimitettujen pakettien säilytysaikaa on pidennetty 10. 12. asti. Mikäli asiakkaan paketti on siis vielä tänään 27. palvelupisteemme hyllyssä, sen säilytysaikaa on pidennetty. Posti lähettää tekstiviestin pidennetystä säilytysajasta paketin vastaanottajalle, mikäli hän on antanut puhelinnumeronsa Postin käyttöön. Joulukortit Postin punaiseen postituskuoreen ja paketit liikkeelle Joulukortit ja paketit voi laittaa jo liikkeelle. Postin perinteinen punainen postituskuori joulukorttien lähettämiseen on saapunut jo moneen kotiin. Punaisia kuoria on saatavilla veloituksetta Postin palvelupisteistä. Niitä on myös joissakin kaupoissa joulukorttien yhteydessä.

Postin työntekijöiden lakko uhkaa jatkua neljä viikkoa, Pau ilmoitti uusista työn­seisauksista - Talous | HS.fi

Ulkomaille lähetettävien pakettien ja joulutervehdysten lähettämiseen on hyvä myös jo valmistautua. Myös joulupostimerkit ovat myynnissä. Tietoa ja ohjeita kaikkeen joulupostittamiseen löytyy kootusti verkkosivuiltamme osoitteesta - Joulu on tärkeä ja perinteinen aika muistaa ystäviä ja perhettä. Joulu on vuoden tärkein aika myös meille postilaisille. Olemme iloisia siitä, että rinnallamme työskentelee tänäkin jouluna noin 3 000 jouluapulaista. Meitä postilaisia jouluntekijöitä on yhteensä noin 20 000 palvelemassa asiakkaitamme, kertoo Jarmo Ainasoja.

Myös pakettitoimituksissa voi olla useampien päivien viiveitä. Paperilomakkeella tehtyjen postin ohjausta koskevien toimeksiantojen, kuten osoitteenmuutoksen, jakelun keskeytyksen ja määräaikaisen edelleen lähetyksen kulku voi Postin mukaan viivästyä. Posti suosittelee näiden toimeksiantojen tekemistä verkkopalvelussa. Sanomalehtien varhaisjakelu ja Postin palvelupisteet toimivat Postin mukaan normaalisti. Postin varastopalvelut toimivat työtaisteluista huolimatta normaalisti ja rahtipalveluissa ei ole odotettavissa Postin mukaan merkittävää viivettä. Ainasojan mukaan lakko tulee olemaan Postille vaikea ja kipeä. "Uskomme, että kun katsomme kohti joulua, niin ainakin joulupostin ja joulupakettien osalta voidaan olla aikataulussa", hän arvioi. Posti pyrkii lähipäivinä varautumaan lakon alkuun. "Katsomme kuinka paljon meillä on henkilöitä jäämässä töihin. Teemme mahdollisimman hyvän resurssisuunnittelun", Ainasoja sanoi. LUE MYÖS: Hän muistutti, että lakonkaan aikana Postin lajittelukeskukset eivät ole kokonaan kiinni.

Koska postin lakko loppuu

koska postin lakko loppui

"Meillä on aina henkilökuntaa töissä, ja koneellista lajittelua pystytään lähtökohtaisesti toteuttamaan kaikissa olosuhteissa", Ainasoja sanoi. Nopeaa päätöstä lakolle ei ole näköpiirissä, sillä seuraavan kerran työriitaa sovitellaan tällä tietoa vasta keskiviikkona. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ei usko, että osapuolet tapaisivat ennen sitä. Vaikka edellytyksiä ratkaisulle syntyisikin jossakin vaiheessa, oman aikansa vienevät vielä mahdollisten esitysten käsittely osapuolten hallinnoissa ja töiden käynnistyminen uudelleen. Postin kulku siis takkuilee joka tapauksessa ainakin ensi viikon. Ainasojan mukaan kirjeitä ja paketteja uskaltaa Postin kautta edelleen lähettää. "Mitään ei katoa, mitään ei häviä. Pitää vaan tiedostaa, että matka-aika tulee olemaan ajallisesti huomattavasti pitempi, jos lakko kestää kaksi viikkoa", Ainasoja sanoi. LUE MYÖS:

Koska postin lakko loppui

Seuraava arvio palvelujemme palautumisesta ennalleen annetaan perjantaina 29. 11. noin klo 14. ***** Paltan ja PAU:n väliset työehtosopimusneuvottelut päättyivät ja uusi sopimus on saatu aikaan. Työrauha palaa Postiin. PAU:n lakot päättyvät välittömästi ja työntekijät palaavat työpaikoille. Kaikki Postin palvelut ovat käytössä ja lakon aikana syntynyttä sumaa päästään heti purkamaan. - Olemme valmiina verkkokaupan Black Friday -sesonkiin sekä joulusesonkiin. Palaamme normaaliin arkeen niin pian kuin mahdollista. Osa lähetyksistä pystyttiin hoitamaan lakon aikana, ja pahalta sumalta vältyttiin. Kiitämme asiakkaitamme luottamuksesta ja kärsivällisyydestä lakon aikana. Kaikki palvelumme ovat nyt käytössä ja uutta postia voi lähettää, sanoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja. Tämän hetkisen arvion mukaan lakon takia viivästyneet lähetykset saadaan valtaosin perille vastaanottajille viimeistään jouluun mennessä. Pieni osa lähetyksistä voi viivästyä tammikuun alkuun asti. Arvio täsmentyy, kun työ postinjakelussa alkaa.

  • John deere metsäkone hinta manual
  • Pateniemen lukio kirjat
  • Maalaamo Pauli Hietanen Oy – Yritysfarmi
  • PAU:n lakko loppuu – kaikki Postin palvelut ovat käytössä jälleen Black Fridayna ja joulun lähetykset saadaan perille ajoissa - Posti
  • Koska postin lakko loppuu
  • Ilmaisia nettipelejä tytöille
  • Mobiililaajakaista vs Kiinteä laajakaista | Nopeusmittari.net
  • Flamingo vantaa
  • Milloin postin lakko loppui
milloin postin lakko loppuu

Talous Postin työntekijöiden lakko uhkaa jatkua neljä viikkoa, Pau ilmoitti uusista työn­seisauksista Posti- ja logistiikka-alan unionin tiedotteen mukaan uusi lakko alkaa 25. marraskuuta ja kestää 8. joulukuuta asti. Postin mukaan lisälakkojen kaikkia vaikutuksia on vielä vaikea arvioida. Uudet työnseisaukset koskevat postinjakelua, -käsittelyä ja -kuljetusta sekä toimihenkilö- ja myymälätehtäviä kaikkialla Suomessa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva Julkaistu: 10. 11. 2019 16:17, Päivitetty 10. 2019 20:19 Postin lakko uhkaa jatkua joulukuulle asti, kertoo Posti- ja logistiikka-alan unioni Pau. Unionin tiedotteen mukaan uusi lakko alkaa 25. marraskuuta ja jatkuu 8. Toisin sanoen huomenna maanantaina alkava lakko pitkittyisi neliviikkoiseksi. Seuraa uutisia tästä aiheesta Luetuimmat - Talous Valitse aikaväli

  1. Cheek ota mut kiinni
  2. Lapaset neulonta ohje 2
  3. Pienet panimot suuret oluet jyväskylä
  4. Lännen tekstiilihuolto oy