September 5, 2021

Ennen lainan hakemista kannattaa kuitenkin tehdä arvio kuluista, sillä jos budjetti jää puolitiehen, tulee useamman lainan hakeminen hankalammaksi ja kalliimmaksi. Mieti siis kerralla kuinka paljon rahaa aiot autoosi upottaa. Tiedetään, tämä ei tosin ole aina niin helppoa, kun nälkä kasvaa syödessä.

Auton tuunaus vinkkejä

Ilmanottoaukot Jäähdytysilman ilmanottoaukot ovat aloittelevalle tuunaajalle hyvä paikka aloittaa. Se on varsin suoraviivainen muutos, johon tulee parhaan tuloksen takaamiseksi yhdistää myös vapaastivirtaava ilmansuodatin. Plussat: Oikein asennetuilla ilmanottosuuttimilla moottorista irtoaa muutama hevosvoima lisää, ja saattaapa moottori ärjähdellä myös säväkämmin kiihdytettäessä. Miinukset: Kovat äänet eivät välttämättä ole naapureiden mieleen. Jos aukot on asennettu liian alhaalle, ne saattavat imeä moottoriin myös roskia tai pahimmassa tapauksessa vettä kadun lätäköistä. BMW E46 M3 CSL:ssä äänet ovat osa tunnelmaa, mutta muista, että samanlaisia ei välttämättä irtoa Ford Fiestasta tuunaamallakaan. Pakosarja Pakosarja on myös niitä asioita, joihin tuunaajat ensimmäisenä iskevät. Kannattaa kuitenkin huomioida, mitä paikallinen laki sanoo autonvalmistajan alkuperäistä pakosarjaa kovempiäänisestä tuunatusta versiosta. Plussat: Vapaammin virtaava pakosarja voi oikein asennettuna lisätä tehoja ja parantaa auton ääntä.

Auton tuunaus eli tuning on hauska ja mukaansatempaava harrastus. Tuning tarkoittaa ajoneuvon virittämistä, eli esimerkiksi suorituskyvyn parantamista tai ulkonäön kohentamista. pienillä muutoksilla saat aikaan paljon. Perinteisimpiä ja samalla edullisimpia tapoja muuttaa auton tyyliä ja ulkonäköä on hankkia auton rattiin ja vaihdekeppiin uudet kuosit. Tuunauksen ei kuitenkaan tarvitse pysähtyä tähän, eikä ylärajaa siinä, kuinka pitkälle tuunaus voi mennä, ole itse asiassa ollenkaan. Niin auton ulkopuolta kuin sisustustakin, äänentoistoa ja muuta teknistä laitteistoa voi tuunata lähes loputtomiin. Halpoja pikkulisäyksiä voi ostaa autotarvikkeita myyvistä kaupoista ja tilata jopa internetistä, ja suurempaan muodonmuutokseen auton voi ajaa vaikka ammattimaalarille tai verhoilijalle. Viihdekeskuksen asentaminen autoon voi vaatia myös ammattilaisen tietotaitoa asennukseen, mutta nykyisin tähänkin on olemassa myös monia edullisia vaihtoehtoja. Tuunauksessa on monia suuntauksia Tuunaus on alunperin lähtöisin Japanista, ja tuli 1990-luvulla Suomeen Yhdysvalloista.

  • Suomen kallein hotelli
  • K-Market Hansakortteli - Hansakortteli
  • Kuvat | Jyväskylä.fi
  • Lapin kesäyliopisto Ammatillinen täydennyskoulutus
  • Autoa ei saa tuunata mielivaltaisesti - Taloussanomat - Ilta-Sanomat
  • Www koulurauhaalehti fi suomi
  • Auton liisaus
  • Seurasaaren ravintola aukioloajat 7
  • Hua hin ravintola kouvola
  • K-rauta saunan lauteet
  • Paras ystävä test.htm
  • Tuunaa autosi viihtyisämmäksi - Katso vinkit!

Ohjeita

Korin suojakehikko, sammutusjärjestelmät ja kuolleen miehen kytkimet kannattaa jättää suosiolla ammattilaisen asennettavaksi. Miksi et tekisi autostasi yksilöllisyyden ilmausta tässä yhdenmukaisuuden maailmassa. 12/12 DIAA

ohjeita

Miinukset: Erilliskaiuttimet ja näytöt saattavat vaurioittaa auton sisustusta, joten muista käyttää laadukkaita sovittimia. Bassokaiutin vie tilaa takakontista ja jatkuva jytkeen aiheuttama värähtely voi löysyttää ruuveja johtaen kaikenlaisiin räminöihin. Muista, että kuljettajan on keskityttävä ajamiseen eli DVD-soittimen näytöt kuuluvat vain takapenkin matkustajille. Spoilerit ja levikkeet Spoilereilla ja levikesarjoilla auton ulkonäköä saa tuunattua dramaattisesti. On vaikeaa olla haikailematta niiden perään, kun on katsonut putkeen kaikki Fast and the Furious leffat... Plussat: Harkiten ja huolella tehdyt tuunaukset saavat autosi todella erottumaan joukosta. Miinukset: Huonosti sopivat ja asennetut lisukkeet tekevät autosta halvan näköisen, ja ne voivat aiheuttaa irrotessaan vaaratilanteita. Muista ottaa huomioon myös paikallisten lakien asettamat vaatimukset, mitä tahansa autoon ei saa asentaa. Vakuutukset ja takuu Auton tuunaaminen saattaa suorituskyvyn lisäksi vaikuttaa myös siitä maksettaviin vakuutusmaksuihin.

Auton liisaus

Jousitus Madallettu jousitus tekee autosta sähäkän ja aggressiivisen näköisen, joten mikseivät kaikki autot ole sellaisia? Plussat: Auto kallistuu mutkissa vähemmän ja pito on tasaisella pinnalla luultvasti parempi. Miinukset: Ajomukavuus voi kärsiä ja renkaat saattavat osua ja hangata rungon rengaskoteloon, etenkin jos kyydissä on painava lasti. Tee kotiläksyt huolella ennenkuin ryhdyt askartelemaan jousituksen kanssa. Varmista asiantuntijoilta ja valmistajalta sopivat speksit, ettet tee päätöstä, joka myöhemmin kaduttaa. Tummennetut ikkunat Monilla autonvalmistajilla on tarjolla myös valmiiksi värjättyjä ikkunoita, mutta ero normaaliin on usein lähes huomaamaton. Lisätummennuksella on joitakin hyötyjä, mutta muista ottaa huomioon paikallisen lain vaatimukset. Plussat: Tummennetut takaikkunat suojaavat uteliailta katseilta ja auto viileämpänä Suomen kesän korventavilla helteillä. Värikalvolla pinnoitettu ikkuna on myös vaikeampi rikkoa. Miinukset: Näkyvyys heikkenee selkeästi heikommissa valaistusolosuhteissa.

Pohjautuu samannimiseen TV-sarjaan. Helsinki: WSOY, 2013. ISBN 978-951-0-40061-6. Aiheesta muualla [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Koivun kukinta 2012.html
  2. Auton passiivinen turvallisuus
  3. Kaapeli tv katkos
  4. Puzer suodatin k rauta
  5. Asuntoauto vuokraus