September 5, 2021

Suomen eteläisimmän suurtunturin huipulta avautuu upeat maisemat, ja sieltä löytyy myös Suomen korkeimmalla sijaitseva ravintola. Hiihtokeskuksemme ylpeys, Ylläs 1 Gondoli -hissi on kaikilla mittapuilla Suomen tunturihissien ykkönen. Gondolissa kahden kilometrin matka Ylläksen huipulle, 719 metrin korkeuteen sujuu jopa seitsemässä minuutissa. Gondolihissiin on esteetön pääsy pyörätuolilla sekä lastenrattailla. Osa gondolihissin kopeista on myös koiraystävällisiä. Avantouinti ja sauna Ylläksellä voi saunoa tuntureiden syleilyssä Äkäslompolojärven rannassa, Suomen korkeimmalla sijaitsevassa saunassa Yllästunturin huipulla, perinteisessä savusaunassa Ylläsjärven rannassa, maailman ainoassa Gondolisaunassa tai vaikkapa Lapland Hotel Saagan Spa-osaston sähkö- tai höyrysaunassa. Jos rohkeus riittää, niin Ylläksellä voi pulahtaa myös avantoon. Äkäslompolosta, Ylläsjärveltä ja Luosusta löytyvät upeat puitteet avantouintiin. Rantasauna ja kirkasvetinen järvi odottavat uimareita. Ylläksen yöpuun rantasaunassa mahtuu saunomaan isompikin porukka.

Ylläs tapahtumat 2019 live

Näytä lisää sivusta Ylläs Facebookissa Kirjaudu sisään tai Luo uusi tili Näytä lisää sivusta Ylläs Facebookissa Unohditko käyttäjätilin? tai Luo uusi tili Ei nyt

Ylläs chalets

ylläs äkäslompolo

Ylläs tapahtumat 2019

  • Ylläs tapahtumat 2012 relatif
  • Ylläs tapahtumat 2015 cpanel
  • Mopon liikennevakuutuksen irtisanominen
  • Ylläs tapahtumat 2019 date
  • Ylläs tapahtumat 2010 relatif
  • Ylläs weather
  • Ylläs hotellit

Ylläksen tapahtumat 2019

Länsi-Lapissa, Kolarin kunnassa sijaitseva Ylläs on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista, joka on kuuluisa erinomaisesta rinnetarjonnastaan ja monipuolisista matkailupalveluistaan. 719 metriä korkean Yllästunturin kupeessa sijaitsee kaksi kylää, Äkäslompolo ja Ylläsjärvi, joista löytyy runsaasti nähtävää ja koettavaa elämyksellistä Lapin matkaa varten. Ylläksen rinteet Ylläksen alueelta löytyy peräti 63 laskettelurinnettä, joiden joukossa riittää vaihtoehtoja jokaiselle laskijalle aikaisemmasta kokemuksesta riippumatta. Ylläksen tuntureilla voi myös laskea Suomen pisimmän, peräti kolme kilometriä pitkän rinteen tai mitata omia taitoja maan ainoalla Super G -rinteellä. Ylläksen etuna on se, että samalla hiihtolipulla pääsee nauttimaan sekä Äkäslompolon että Ylläsjärven puolen matkailupalveluista. 28 tavallisen hissin lisäksi Ylläksen hiihtokeskuksesta löytyy moderni gondolihissi, jolla pääsee liikkumaan alatasanteelta tunturin huipulle seitsemässä minuutissa. Mikäli tavallinen gondolivaunu ei tunnu tarpeeksi kiehtovalta ajatukselta, tunturin päälle pääsee matkustamaan myös elämyksellisessä saunagondolissa.

Ylläksellä tapahtuu ympäri vuoden. Ylläksen tapahtumista löydät musiikki- ja kulttuuritapahtumia, urheilutapahtumia, taidenäyttelyitä, perheille soveltuvia tapahtumia ja paljon paljon muuta. Kesän 2020 tapahtumat on perutu koronaepidemian vuoksi. Tori- ja metsäpäivät Ylläksellä Metsähallitus, Yllästunturin luontokeskus Kellokas 11. -13. 9. 2020 Kellokkaan torilla 11-13. noin 30 kojua käsitöineen ja luonnontuotteineen. Punaisen varjon alla torimyyjät kertovat omasta työstä ja harrastuksesta yhtäkoska. Tule ja innostu kätten töistä! Gallerioissa uudet mielenkiintoiset taidenäyttelyt. Ravintola Hallan lounaspöydästä löytyy lähi- ja kasvisruokaa sekä herkulliset nisukaffit. Konsertteja, elokuvia, moottorisahaveistosesityksiä ja jousiammuntaa sekä paljon muita työesityksiä. Luontoluennot ja asiantuntijat ovat kirjastossa vastaamassa luontokysymyksiin kaikkina päivinä. Sunnuntaina savottahenkisiä tarinoita ja pöllinsahauskilpailu. Tunturi-Lapin moni-ilmeisessä luonnossa riittää käyntikohteita.

Ajatellaan vaikka Ylläksen alueen tuntureita: niillä kaikilla on oma luonteensa. Yksi on yhteistä - katto on korkealla ja seinät horisontissa. Sydäntalvella elohopea saattaa tippua Ylläksen kylissä niin alas, että ulos ei huvita mennä. Vaikkei uskoisi, ylhäällä tunturissa on usein huomattavasti lämpimämpää. Kuertunturin huipulle pääsee moottorikelkalla nauttimaan huikeista näköaloista. Porot Nuo pohjoisen sherpat, auttoivat aikoinaan postinkannossa Ylläksellä. Poroihin voi tutustua lähemmin porotilavierailulla, jossa pääsee myös poroajelulle. Fatbike-pyöräily Leveärenkaiset läskipyörät sopivat täydellisesti Ylläksen maastoihin, joissa niillä voi liikkua ympäri vuoden. Paksut renkaat tekevät kyydistä tasaista ja miellyttävää jopa lumisilla tuntureilla. Talvipyöräreittejä huolletaan kuten latujakin, joten olosuhteet ovat aina parhaat mahdolliset - Ylläksen reitistö on jo sadan kilometrin mittainen. Tämä mukava harrastus sopii kaikenikäisille. Nouse hissillä Ylläksen huipulle Mahtava Yllästunturi on ansaitusti Ylläksen matkailualueen keskipiste.

ylläs tapahtumat 2019 2
  1. Päijät home eduskuntavaalit