September 5, 2021

Yhteistyö Pierre Boulezin, William Duckworthin, Henri Dutilleuxin, Perttu Haapasen ja Lauri Kilpiön on avannut Jumppaselle monipuolisen näkökulman musiikin alati ajassa muuttuvaan luonteeseen. Paavali Jumppasen äiti on Outokummusta ja isä Kiteeltä, mutta hän itse on kasvanut Espoossa. Pohjois-Karjalassa hän vaikutti 1990-luvulla opettaessaan kymmenisen vuotta Nurmeksen nuoren musiikin kesäleireillä, jotka tunnetaan nykyisin Nurmeksen kesäakatemiana. Pohjoiskarjalaislähtöinen Paavali Jumppanen on yksi ikäpolvensa aktiivisimmista ja kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaispianisteista. Viime kesänä pianisti Paavali Jumppanen, 45, oli käymässä Kiteellä katsomassa lapsuuskesiinsä liittyviä paikkoja Puhoksessa ja Suorlahdella. Hänen isovanhempansa olivat Jaakkiman evakkoja, ja Jumppanen vieraili 1970- ja 80-luvuilla paljon heidän luonaan. Haluatko lukea koko artikkelin? Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä Tulevaisuudessa aion myös työskennellä Enontekiöltä käsin. " Pianistina Jumppanen on tullut tunnetuksi muun muassa Beethovenin pianosonaattien tulkkina.

Vaimo ab

Esimerkiksi Maynard Solomonin tekstien lukeminen on suorastaan liikuttava kokemus, vaikka teksteissä on hurjasti faktaakin, Jumppanen sanoo. Pysyvä jälki Musiikkia Jumppanen lähestyy paitsi soittamalla, opettamalla ja kirjoittamalla myös levytysten kautta. Viimeksi hän levytti Debussyn Preludit. –Ilman levytyksiä esiintyvän taiteilijan urasta ei jälsi mitään pysyvää. Se on tapa tallentaa osa taiteellisesta työstä, Jumppanen toteaa. Levyjen äänityksissäkään hän ei halua kiirehtiä. Päinvastoin, niihin käytetään juuri niin kauan aikaa kuin työ vie. Esimerkiksi Beethovenin Kuutamosonaatista hän soitti levyä varten 70 kokonaisottoa. –Koen, että levytykset ovat dialogia muiden kanssa, jotka ovat soittaneet samaa musiikkia. Kun kuuntelee vaikka Wilhelm Backhausia tai Wilhelm Kempffiä, voi aistia jotain siitä ajasta, jolloin he tulkitsivat Beethovenin musiikkia. Meidän sukupolvemme osallistuu siihen dialogiin ja pitää musiikintulkinnan traditiota elossa. Huippupianisti, joka esiintyy orkesterien solistina ympäri maailmaa.

Usean vuoden valmistautumisen jälkeen Jumppanen esittää kauden konserteissa J. S. Bachin suurteosta Die Kunst der Fuge. Suomessa teos kuullaan Porissa, Kuopiossa, Kauniaisissa sekä Helsingissä. Fuuga-sarjan ohella Jumppanen esittää myös säveltäjän urkumusiikkia konserteissaan. Vaikka Jumppanen rakastaa sitä, mitä tekee, on hän ymmärtänyt ottaa vuosien varrella myös vapaata. Hän naurahtaa, ettei ole vakuuttanut sormiaan ja nikkaroi kotona kaikenlaista. –Haen voimaa talvisin hiihdosta ja vaellan paljon. Vietämme perheemme kanssa aikaa Lapissa, sillä irtiotot ovat tärkeitä, hän sanoo. Monilla esiintyvillä taiteilijoilla on omanlaisiaan rituaaleja ennen estradille menoa. Niin on Jumppasellakin. Hän kertoo pyrkivänsä ottamaan päiväunet ja juomaan kahvia. –Jos en juo kahvia, alan pelätä sitä, etten ole tarpeeksi alerttina konsertissani, hän. Levytyksiä [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] 2, 101, 106 Hammerklavier (Ondine 2014) Lähteet [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Kirjallisuutta [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Haapakoski, Martti – Heino, Anni – Huttunen, Matti – Lampila, Hannu-Ilari – Maasalo, Katri: Suomen musiikin historia: Esittävä säveltaide, s. 73–74.

Pianisti Paavali Jumppasesta Australian National Academy of Musicin taiteellinen johtaja - Kulttuuri | HS.fi

Konsertti alkaa kello 19. Syntynyt vuonna 1973 Voitti Maj Lind -pianokilpailun 1994. Huippupianisti, joka esiintyy orkesterien solistina ympäri maailmaa. Esiintynyt mm. BBC Symphony Orchestran solistina. Ohjelmisto ulottuu Bachista avantgardeen. Tehnyt yhteistyötä lukuisten säveltäjien kanssa (mm. Pierre Boulez, William Duckworth, Henri Dutilleux). Levyttänyt mm. Beethovenin 32 pianosonaattia, Boulezin pianomusiikkia ja uusimpana levytyksenä Debussyn Preludit (Ondine 2018). Levytyksistä myönnetty useita palkintoja. Opiskellut aikoinaan myös urkujen soittoa Baselin musiikkiakatemiassa. Viime vuosina Jumppanen on esiintynyt pitkän tauon jälkeen jälleen myös urkurina. Asuu Espoossa. Musiikin tavaton rikkaus on ilmiönä mystinen asia. Menemme kuuntelemaan samoja kappaleita yhä uudelleen, koska niiden viesti ei ole koskaan loppuun asti kerrottu.

Helsinki: WSOY, 2002. ISBN 951-0-23564-4. Kuka kukin on 2007. Otava 2006 Auktoriteettitunnisteet BIBSYS: 5055374 BNF: cb146091664 (data) CiNii: DA15583412 GND: 132851059 ISNI: 0000 0001 0990 8275 LCCN: no2005013057 MusicBrainz: 28f27173-65d5-4dc6-b2f8-78be96e07771 NKC: xx0182827 SUDOC: 085188891 VIAF: 77486870 WorldCat (VIAF): 77486870 Paavali Jumppanen heittäytyy mielellään suurten teoskokonaisuuksien esittämiseen. Yksi ikäpolvensa aktiivisimmista ja kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaispianisteista sujahtaa vaivatta Bachin Die Kunst der Fugesta Schönbergin pianokonserttoon ja Brahmsin konsertoista Beethovenin sonaatteihin. Hän on esiintynyt laajalti… Paavali Jumppanen heittäytyy mielellään suurten teoskokonaisuuksien esittämiseen. Hän on esiintynyt laajalti merkittävien orkestereiden solistina ja musisoinut lukuisien kuulujen kapellimestarien kanssa, esimerkkeinä David Robertson, Sakari Oramo, Osmo Vänskä sekä Jaap van Zweden. Avantgardea rakastava Jumppanen on työskennellyt monien aikamme säveltäjien kanssa.

Jumppanen

Kuten niin moni muukin taiteilija, Jumppanen on itse itsensä pahin kriitikko. – Eihän sitä koskaan saa esiintyessään itsestään parasta ulos, mutta liikun marginaalissa, jonka voin sietää, hän nauraa. Vapaat asunnot turku Paksu- ja peräsuolisyöpä on yleinen - Eiran lääkäriasema ja sairaala Paavali jumppanen vaimo Honor puhelimet Paavali Jumppanen – Wikipedia Kuhmon kamarimusiikin mestarikursseilla lapsuutensa kesät viettänyt Jumppanen on arvostettu kamarimuusikko ja hän esiintyy usein arvostettujen kamariyhtyeiden, kuten Arcadia Windsin ja Danel-kvartetin kanssa. Jumppanen on pidetty esiintyjä Ranskan Messiaen-festivaalilla sekä Kuhmon kamarimusiikissa. Kuluvalla kaudella Jumppanen konsertoi kotimaan lisäksi Kiinassa, Intiassa, Yhdysvalloissa sekä eri puolilla Eurooppaa. Helsingissä ja Espoossa hän esittää molemmat Brahmsin pianokonsertot esiintyen sekä Mario Venzagon johtaman Tapiola Sinfoniettan että Susanna Mälkin johtaman Helsinki Filharmonian solistina. Hän esiintyy Shanghai Arts festivaalilla soolo- sekä kamarimusiikkikonsertein ja vierailee Hyderabadiin hiljattain perustetulla SOTA-festivaalilla.

Vaimo 11 stapler

Vaikka Jumppanen rakastaa sitä, mitä tekee, on hän ymmärtänyt ottaa vuosien varrella myös vapaata. Hän naurahtaa, ettei ole vakuuttanut sormiaan ja nikkaroi kotona kaikenlaista. –Haen voimaa talvisin hiihdosta ja vaellan paljon. Vietämme perheemme kanssa aikaa Lapissa, sillä irtiotot ovat tärkeitä, hän sanoo. Monilla esiintyvillä taiteilijoilla on omanlaisiaan rituaaleja ennen estradille menoa. Niin on Jumppasellakin. Hän kertoo pyrkivänsä ottamaan päiväunet ja juomaan kahvia. –Jos en juo kahvia, alan pelätä sitä, etten ole tarpeeksi alerttina konsertissani, hän.

Konserttipianisti Paavali Jumppanen tekee uraa maailmalla, mutta rakastaa kotimaataan. Julkaistu: 16. 12. 2017 8:04 Paavali Jumppanen on maailmalla hehkutettu pianisti ja maailma on vienyt häntä kahdenkymmenen vuoden ajan. –Kun aikoinani aloitin pianistina, luulin uran olevan tasaista puurtamista. Ei onneksi ole ollut vaan käyn usein muun muassa Yhdysvalloissa ja Australiassa esiintymässä, Suomessakin paljon konsertoiva Paavali Jumppanen sanoo ISTV:n Tainola Show'ssa. Miestä on kaikki vuodet vienyt intohimo klassiseen musiikkiin. Syksyllä New Yorkissa loistavat arvostelut konsertistaan saanut Jumppanen piti jopa vapaavuoden soittamisesta ja opiskeli Harvardissa. –Istuin kirjastossa, tutkin musiikkia ja kävin luennoilla, mutta toki soitinkin paljon. Tuo vuosi oli kuitenkin omanlaistaan akkujen lataamista, hän kertoo. Jumppanen sanoo suomalaisten intohimon klassiseen musiikkiin kasvaneen viime aikoina. –Eivät intohimot iän myötä mihinkään häviä ja onneksi maassamme on nyt paljon musiikillista tarjontaa, Espoon pianofestivaalien taiteellisena johtajanakin toimiva pianisti naurahtaa.

Lukeminen opettaa On paljon muusikoita, joiden on vaikea puhua musiikista. Jumppanen tutkii musiikkia myös sanallisesti, kirjoittamalla erilaisia tekstejä ja artikkeleita. Kaikkien musiikista kirjoittavien tavoin hän kamppailee sen vaikeuden kanssa, miten yhdestä ilmiöstä voi kertoa toisen ilmiön keinoin. –Se on täysin mahdollista. Tekstillä on kyky eritellä, mutta teksti voi musiikin tavoin myös herättää tunteita ja koskettaa selittämättömällä tavalla, Jumppanen sanoo. Teksti voi kuvata musiikkia monella tasolla, mutta kaikkea musiikissa ei voi pukea sanoiksi. –Musiikin tavaton rikkaus on ilmiönä mystinen asia. Menemme kuuntelemaan samoja kappaleita yhä uudelleen, koska niiden viesti ei ole koskaan loppuun asti kerrottu. Musiikki tarjoaa aina vaihtoehtoja uuteen luentaan. Jumppanen sanoo oppineensa musiikista valtavasti lukemalla. Tekstit eivät tarjoa vain tietoa ja faktoja vaan myös tunteita ja tulkintaa. –Nautin hyvien musiikkitieteilijöiden tavasta lukea musiikkia ja tavasta artikuloida musiikkia tekstiksi.

  • Miksi starttimoottori ei pyöri? | MuroBBS
  • Gynekologi hinnasto mehiläinen
  • Sm liiga tilanne
  • 2-vuotis neuvola | Vau Foorumi
  • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja - Hyria koulutus
  • Jbl free kuulokkeet
  • Rallin mm 2018
  • Paavali jumppanen puoliso
  • Lasten kanssa helsingissä
  • Vaimo 11 stapler

–Haluan olla musiikintulkitsijana vähän samanlainen kuin kielenkääntäjä: Ei riitä, että osaa kääntää sanasta sanaan. Kun mennään piilomerkityksiin ja huumoriin, pitää olla myös vainua siitä kulttuurista, missä musiikki on syntynyt. Pitkä tutkiminen Kun Jumppanen lisää ohjelmistoonsa uuden teoksen, hän soittaa sitä useamman kuukauden läpi ennen kuin varsinainen harjoittelu edes alkaa. Hän kuuntelee muiden tekemiä levytyksiä ja lukee tekstejä teoksesta ja säveltäjästä. Pääasiassa musiikin tutkiminen tapahtuu silti soittamalla. –Se on samanlaista kuin ihmiseen tutustuminen. Kun viettää paljon aikaa toisen kanssa, alkaa muodostua käsitys siitä, millainen hän on, Jumppanen vertaa. Vaikka hän syventyy pitkiksi ajoiksi etsimään musiikin syvintä olemusta, hänen soitossaan on myös spontaanisuutta. –Uskallan esittää musiikkia ilman täysin valmiita, loppuun asti pureksittuja ratkaisuja. Pikemmin pyrin tarjoilemaan kappaleesta jotakin olennaista, kuin että kaikki yksityiskohdat olisivat viimeisen päälle mietittyjä.

  1. Sale kirkkonummi
  2. Näkösuoja parvekkeen kaiteeseen
  3. Lasten villasukat silmukoiden määrä
  4. Antti pentikainen
  5. Puzer suodatin k rauta