September 5, 2021
  1. Rincon markkinat 2019 calendar
  2. Rincon markkinat 2019

00 lähtö klo 9. 30 Vuohiniemen kappelilta Kuittilan harjuja pitkin Rengon kirkkoon Jaakon vaelluksen päätteeksi pyhiinvaeltajan messu kirkossa klo 16. 00 yhteyshenkilö Soili Juntumaa puh. 050 552 5529 Lähteet: YLE Häme, Hämeenlinnan kaupunki

Rincon markkinat 2019 calendar

Esihistoriallisen Hämeen Härkätien varrella sijaitseva Renko on yksi nykyajan pyhiinvaeltajien ykköskohteista Suomessa! Hämeenlinnan luontokukkapitäjä Renko tunnetaan myös kauniista luonnosta ja monimuotoisesta eläimistöstään. Saapuminen Renko sijaitsee 10-tien varrella, 125 kilometriä Turusta ja 90 km Lahdesta. Helsingistä matkaa kertyy 110 km Hämeenlinnan keskustasta vain 15 kilometriä. Renkoon pääset bussilla Hämeenlinnasta (n. 20 min. ), Turusta (1 h 50 min. ) ja Lahdesta (1 h 45 min. ). Paikallisliikenteen aikataulut löydät Hämeenlinnan reittioppaasta, reittiliikenteen aikataulut Matkahuollon sivuilta. Renko-viikko Rengon kesän kruunaa Renko-viikko. Viikon tapahtumiin kuuluvat mm. Rengon Jaakon markkinat, Rengon Jaakon valinta, luontokukkien sidontanäytökset, taidenäyttelyt, markkinatanssit, Jaakonjuhla, koko perheen niittytapahtuma, Härkälenkin pyöräilytapahtuma, tervanpoltto ja erilaiset lastentapahtumat. Renko-seuran näyttämö on viime vuosina esittänyt myös paikkakunnan elämään liittyviä historiallisia kuvaelmia.

Rengon Pitopalvelusta tutuksi tulleen Kristiina Jokisen rakas harrastus on markkinamyyjänä kiertäminen. Suomen kahdesta markkinoiden taloustavarakauppiaasta hän on se toinen, toinen on Lahdesta. Toistaiseksi Kristiina Jokinen kulkee miehensä Sepon kanssa kauppiasreissuilla vain alkuviikosta, koska pitopalvelu pitää hänet työssä kiinni viikonloppuisin. – Tällä hetkellä käyn Hämeenlinnassa markkinoilla joka kuukauden ensimmäinen tiistai. Syksyllä menen aina kolmeksi päiväksi Ouluun, elokuussa käyn Kurikassa, syyskuussa Hartolassa ja tammikuussa Kuopiossa. Omilta Rengon Jaakon markkinoilta heinäkuussa en ole pois koskaan, vaikka ne ovat lauantaina. Kuulun itsekin yrittäjäyhdistykseen, joka järjestää tapahtuman, hän kertoo. Rovaniemellekin Jokista on pyydetty uudelleen, mutta sinne asti menemisen kulut ovat liian suuret, jotta matka kannattaisi. Markkinoille Kristiina Jokista vetää Aarne -isältä saatu perintö, sillä hän kulki tämän mukana toreilla lapsesta asti. Esimerkiksi Oulussa oleva myyntipaikka on jo isän aikoinaan varaama.

rengon markkinat 2019
  1. Rincon markkinat 2019 pictures
  2. Rincon markkinat 2019 photos
  3. Rincon markkinat 2019
  4. Rincon markkinat 2019 dates
  5. Rengon markkinat 2014 edition

5 euroa sisältää väliaikatarjoilun lippujen ennakkomyynti Kantapankin Rengon konttori ja HML:n seudun OP Rengon konttori yhteyshenkilö Anja Orkola puh. 050 558 3753 20. MAANANTAI AAMUHARTAUS Pyhän Jaakon kirkossa klo 9. 00 LASTENTAPAHTUMA kirjastossa teatteri Mukamas; Sirkkaseikkailu, esitykset klo 10. 00 ja 12. 00 yhteyshenkilö Kirsi Kaulio, puh. (03) 621 3639 HÄRKÄTIEN MUSEO avoinna klo 10. 050-558 3753 SENIORIEN MUSIIKKIHETKI Rengonraitti 19:n terassilla klo 13. 00- Pentti Nyholm musisoi yhteyshenkilö Susanna Sovio, puh. 050-323 7851 RENGON SOITTAJAPOJAT MUSISOI Kirkonseudun koululla klo 19. 00 kunniavieraina sotaveteraanit liput 10 €, HML:n Seudun Op:n ja Kantapankin Rengon konttorit yhteyshenkilö Eero Kenttämies puh. 050-583 3091 21. TIISTAI AAMUHARTAUS Pyhän Jaakon kirkossa klo 9. 00 HÄRKÄTIEN MUSEO avoinna klo 10. 00 ja 20. 00-21. 30 LUONTOKUKKASIDONTAA seurakuntatalossa klo 9. 00 luonnonkukat kirkon koristelussa yhteyshenkilöt Anneli Partio puh. 041-506 7024 ja Maija Toivonen puh.

Rincon markkinat 2019

Suvi-illan säveliä kirkossa esittää Tomi Metsäketo säestäjänään Jouni Somero. Konsertti alkaa kello 22. Torstaina 28. kello 17 Sotkalinnassa on lastentapahtuma. Näyttelyjä on useita. Esimerkiksi Heli Valajan keramiikkamaljakot ja Anneli Partion kukka-asetelmat ovat löytäneet toisensa. Näyttely on Keramiikkastudiossa 23. –29. 7. Kesäkoti Niemelässä on esillä taidepiirin kesänäyttely. Sen avaa kansanedustaja Pekka Haavisto perjantaina 22. kello 16. Nummenkylän kesäkahvila on auki joka päivä. HäSa Renkoviikko 21. heinäkuuta.

rincon markkinat 2019 pictures

Renkoviikon peruspalikat ovat tänäkin vuonna markkinat, Jaakon juhla ja kirkkokonsertit. Ohjelmaa on runsaan viikon aikana joka päivä. Esillä oleva kylä on tällä kertaa Kaloinen, jossa vietetään tiistaina 26. 7. kyläpäivää. Yksi muutos aiempaan verrattuna kuitenkin on. Kaloisissa ei sytytetä tänä kesänä tervahautaa. Renkoviikkoja on järjestetty jo 30 vuoden ajan. Tämänkesäinen tapahtuma avataan lauantaiaamuna 23. Jaakonmarkkinoilla, mutta jo ensi viikon torstaina ja perjantaina on juhlaviikon tapahtumia: torstaina järjestetään Jaakon vaellus Vuohiniemen kappelista Rengon kirkkoon, ja perjantaina Rengon kirkossa esiintyy kamarikuoro Utopia pääkaupunkiseudulta. Kaloisissa on kahtena perjantaina (22. ja 29. ) iltatori ja kahvila. Päätapahtumat ovat lauantaina ja sunnuntaina 23. –24. Lauantaiset Jaakon markkinat Rengonraitilla juontaa Pekka Lunnikivi, ja myös Hämeen Sanomien tähtitapahtumaa vietetään samalla. Vanhat traktorit esiintyvät paraatissa, ja maahanmuuttajien lauluryhmä esiintyy.

Tilat ovat toimineet kestikievarina usean kerran 1800-luvulla. Tällöin kruunu velvoitti tilalliset järjestämään kievarin kyyditykset ja huolehtimaan matkalaisista. Historia siis toistaa tässäkin itseään. Yli 600 m²:n navetta kätkee sisälleen mm. yli tuhannen enkelin huoneen, Elefanttihuoneen, Arabia-astioiden näyttelyn ja pienen matkamuistoputiikin. Lapsille löytyy leikkihuone pallomerineen ja vanha perunakellari on kunnostettu pieneksi kappeliksi, joka on etukäteen sovittaessa avoinna matkalaisille. Kuva: Tiina Vekama / Retkeile Rengossa Rengossa sijaitseva Heinisuo on valtakunnallisestikin merkittävä, luonnontilainen suo- ja metsäalue, joka tarjoaa kauriiden ja hirvien lisäksi elintilaa esimerkiksi liito-oravan, helmipöllön ja korpihohtosammalen kaltaisille harvinaisille lajeille. Heinisuolla kulkee kolmen kilometrin mittainen pitkospuureitti osana Ilvesreittiä. Ajo-ohje: Rengossa valtatie 10:ltä Suvipielisentielle (Heinisuo-viitta) Kesähelteillä vierailijat voivat vilvoitella muun muassa yleisellä Pursunjärven uimarannalla (osoite Uusitalontie, 14300 Renko), jonka vierestä löytyy kesäisin Nummen kylätalon kesäkahvila.

rincon markkinat 2019 photos