September 4, 2021
  1. Alue vera
  2. Alue
  3. 4g verkko alpe du grand

Tavoitteena maailman paras verkko Katso mistä kaikki alkoi ELISA 5G - NOUSE UUDELLE TASOLLE Tuntuu ehkä uskomattomalta, mutta Elisan Saarnaajien lapsuudessa, noin kymmenen vuotta sitten mobiilidata liikkui yli tuhat kertaa hitaammin kuin tänään. Vaikka Elisan verkko onkin nopeampi, kattavampi ja toimivampi kuin koskaan aikaisemmin, kehitystyö jatkuu. Tavoitteenamme onkin luoda suomalaisille maailman paras verkko. Nopea Ensimmäinen merkittävä mobiiliverkko, jota käytettiin datasiirtoon oli 2G- eli GSM-verkko. GSM otettiin käyttöön 90-luvulla ja vuosituhannen vaihteessa latausnopeudet olivat noin 0, 01 Mbit/s. Vuonna 2004 Elisa otti käyttöön 3G-verkon, jolla saavutettiin 0, 23 Mbit/s nopeuksia. 3G-verkkoa kehitetään edelleen ja nykyään latausnopeudet saavuttavat jo 35 Mbit/s. 4G eli LTE-verkko otettiin käyttöön 2010-luvun alkupuolella ja tänä päivänä Elisan LTE-verkossa saavutetaan jopa 600 Mbit/s latausnopeuksia. Käytännössä mobiiliverkon nopeudet ovat reilussa kymmenessä vuodessa 1000-kertaistuneet.

Alue vera

Elisan 4G-palveluita voidaan käyttää Suomen jokaisen kunnan alueella ja lisää tukiasemia rakennamme koko ajan ympäri Suomea. Tukiasemista tutuimpia ovat maaseudulla ja kaupunkien liepeillä olevat mastot. Kaupungeissa tukiasemat sijoitetaan kiinteistöjen katoille sekä sisälle esimerkiksi ostoskeskuksiin, sairaaloihin ja metroasemille. Kaupungeissa tukiasemia on tiheämmin kuin maaseudulla, koska käyttäjämäärät ovat suuremmat sekä esimerkiksi rakennukset heikentävät signaalien kulkua. Kuinka laajasti Elisan 4G-verkko kattaa Suomen? Toimiva Teemme päivittäin kovasti töitä Elisan verkon toimivuuden eteen. Viestintäviraston merkittävien toimivuushäiriöiden tilastojen mukaan vuonna 2016 Suomessa oli yhteensä 44 kappaletta A- ja B-luokan häiriötä. Niistä vain yksi oli Elisalla. Häiriöiden kokonaismäärän lähde: Viestintäverkkojen ja -palvelujen toimivuushäiriöiden määrät › Vuorokauden aikana Elisan mobiiliverkossa siirtyy dataa yli 2 petatavua, eli yli 2 000 000 gigatavua. Tähän datamäärään mahtuu noin miljardi, eli tuhat miljoonaa kännykkäkameralla otettua valokuvaa.

  • 4g verkko alue in canada
  • 4g verkko alue in urdu
  • Tilaajille
  • Keskustan puoluekokous 2019
  • 4g verkko alu.fr
  • Kello
  • Juna asemat kartalla
  • 4g verkko alue 2
  • Hotellivaraus ilman luottokorttia
  • Paketti ulkomaille halvin
4g verkko alue in usa

Alue

Lähivuosina 5G tulee moninkertaistamaan nopeudet. LUE MITÄ 5G MAHDOLLISTAA Näin nopeudet ovat kehittyneet Kauan Whatsapp-viestillä kestää kulkea Hangosta Utsjoelle? Mikä on 5G? Tervetuloa Elisan verkkoon Elisan Saunalahti-liittymillä surffaat kotimaassa rajattomasti Elisan nopeassa ja kattavassa 4G-verkossa. Tutustu ja tilaa Kattava Elisan nopean 4G-verkon alueella asuu jo 99 prosenttia suomalaisista. Elisan asiakkaat saavat nauttia kattavasta sekä laadukkaasta 4G-verkosta, joka kestää kasainvälisetkin vertailut. Tällä hetkellä Elisan nopean 4G-verkon alueella asuu jo yli 99 prosenttia suomalaisista ja kehitystyö jatkuu. Kun verrataan kuinka hyvin verkko kattaa koko maan pinta-alan, täytyy muistaa, että Suomi suuri ja harvaanasuttu maa. Esimerkiksi suurilla asumattomilla erämaa-alueilla ei ole teknisiä edellytyksiä rakentaa tukiasemaverkkoa jo sähkö- ja tieverkostojen puutteiden vuoksi. Silti Elisan mobiiliverkko kattaa jo lähes koko Suomen. Elisa on Suomen matkaviestinnän edelläkävijä ja suurin Suomeen investoiva operaattori.

4g verkko alue 3

Tänä päivänä yli puolet datasta on videota, joita katsellaan esimerkiksi Youtubesta, Elisa Viihteestä ja Netflixistä. Siirretyn datan määrä on kymmenkertaistunut kolmessa vuodessa. Suomessa eniten mobiilidataa liikkuu Elisan verkossa. Myös Euroopan tasolla Elisan verkon datamäärä on neljänneksi suurin. Mobiiliverkossa kapasiteetti on jaettua käyttäjien kesken. Kun tietylle alueelle tulee paljon samanaikaisia käyttäjiä, voi tarve ylittää käytettävissä olevan kapasiteetin. Näin syntyy kokemus kehnosti toimivasta verkosta. Tilanne on kuitenkin parantunut aiemmasta paljon. Ennakoivalla toiminnalla Elisa reagoi yleisötapahtumiin ja pyrkii lisäämään tukiasemia alueella sekä suunnittelemaan verkon toteutuksen niin, että kapasiteettia on käytettävissä. On kiinni tapahtumasta, kuinka paljon lisätukiasemia tarvitaan. Isot laajalle alueelle vaikuttavat tapahtumat, kuten heinäkuinen Neste-ralli, vaativat useita lisätukiasemia. Matkapuhelinverkon kuuluvuuteen vaikuttavat maastonmuodot, ympäröivät rakennukset, tukiaseman sijainti, rakennusmateriaalit sekä esimerkiksi paksut seinät tai energiaikkunat.

4g verkko alpe du grand

Kuuluvuus voikin parantua siirtymällä toiseen huoneeseen. Elisalla tutkimme jatkuvasti erilaisia mahdollisuuksia sisäverkon kuuluvuuden parantamiseksi. Esimerkiksi lisäantenneilla tai WiFi-puhelulla parannat puheluiden kuuluvuutta sisätiloissa. Elisan WiFi-puhelulla voit soittaa ja lähettää tekstiviestejä WiFi-verkon yli normaaliin tapaan, omaa matkapuhelinnumeroasi käyttäen. Mistä verkkohäiriöt johtuvat?